13201708V

feed-image

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Tájékoztatás a tanévkezdésről

epulet

Kedves Szülők! Kedves Diákok!

Iskolánkban a tanév 2017. szeptember 1-én, pénteken tanítás nélküli munkanappal kezdődik. Ezen a napon a debreceni, valamint a nem kollégista diákok 9 és 16 óra között vehetik át tankönyveiket az iskolában. A kollégisták szeptember 2-án, szombaton déltől költözhetnek be az internátusokba, de vasárnap délelőtt is be lehet költözni. A kollégisták számára szombaton 14 és 18 óra között lesz tankönyvosztás. Akik nem tudják ekkor átvenni, azok hétfőn, szeptember 4-én is átvehetik azokat.

Bővebben...

Diákjaink sikerei az országos és református iskolák biológia versenyein

Ebben a tanévben 2017. február 17-18- án a miskolci Földes Ferenc Gimnázium XIX. alkalommal rendezte meg a Dr. Árokszállásy Zoltán Országos Biológia és Környezetvédelmi Versenyt. A verseny I. fordulójában három kategóriában az ország egész területéről közel 1000 tanuló vett részt. A döntőbe kategóriánként 28-30 diákot hívtak be.

Ebben a tanévben az iskolánkból három tanuló is bejutott a döntőbe: Czina Péter és Szabó Euniké (10.b) a II., míg Szigeti Viola (11.d) a III. kategóriában jutott be a legjobbak mezőnyébe.

Bővebben...

Pályázat egyszeri szociális segélyre (2017. tavasz)

Kedves Szülők, Diákok!

A korábbi évekhez hasonlóan idén tavasszal is igyekszünk támogatni iskolánk szociálisan rászoruló diákjait az Orando et Laborando Alapítvány bevonásával. Érzékeljük, hogy igen sok családnak napi megélhetési gondjai vannak, de a mi lehetőségeink is végesek. A mostani egyszeri segéllyel elsősorban a rendkívüli kiadásokhoz (pld. osztálykirándulás, ballagás) kívánunk hozzájárulni.

Bővebben...

Hirdetés, 2017. január 16.

Tájékoztatom diákjainkat, hogy január 18-án, szerdán a félévi osztályozó értekezlet miatt délutáni órák nem lesznek, a tanítás a 6. órával fejeződik be. A félévi jegyekről szóló értesítést pénteken, január 20-án kapják meg a tanulók az osztályfőnökeiktől. Kérem, hogy az osztályfőnökök szedjék be a közösségi szolgálati naplókat és az értesítőkönyveket! Külön is felhívom a figyelmet a hiányzások pontos lezárására, igazolására!

Bővebben...

A 2016. év legfontosabb eseményei

Beszámoló a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona életéről

A 2016. év legnagyobb eseménye az új internátusi épület használatba vétele volt. A nyár folyamán kiürítettük az Andaházy-Szilágyi Leányinternátus és a Maróthi Kollégum épületét, a bútorok nagy részét (ágyak, szekrények, íróasztalok, székek) magyarországi és erdélyi iskoláknak ajándékoztuk. Az újabb költözésben diákjaink is sokat segítettek, köszönet érte.

Az új internátusi épület kivitelében, felszereltségében olyan minőségi elhelyezést biztosít a kollégista tanulóknak, amiről a korábbi nemzedékek nem is álmodhattak. A négy és hat ágyas lakószobákban egységes kivitelű, kiváló minőségi bútorok találhatók. A tanulók kényelmét és jó közérzetét a jól felszerelt teakonyhák, automata mosógépek, konditerem, korlátlan WIFI-hozzáférés biztosítják. Természetesen nem könnyű megszokni a korábbinál kisebb területet, és nem egyszerű a két internátus életrendjének egymáshoz közelítése sem. Az új beléptető és biztonsági technika főleg kezdetben gyakran megtréfálta a tanárokat, diákokat, de fokozatosan sikerül kiismerni és belakni az épületet.

Bővebben...

TIPPELJ és NYERJ! – ADVENTI JÁTÉK

Melyik tanárnak melyik a kedvenc könyve?

Gondolkodj, okoskodj és tippelj!

A tanárok neve előtt számot találsz, a könyvek előtt betűt.

Egy lapra írd föl a neved, osztályod és a tippjeidet: pl. 1-L ; 2-P ; 3-Ü stb. majd dobd be a könyvtár ajtaja mellett található dobozba!

Bővebben...

Kovács János Emléknap – diákbeszámoló

2016. november 11-én iskolánk fontos évfordulóhoz érkezett. 200 éve született a Kollégium neves tanára, Kovács János. Végiggondolni is nehéz, mennyi idő 200 év. Azonban azt biztosan kijelenthetjük, hogy ha valakire ennyi esztendő után is emlékezünk, igazán nagy ember volt.

Az iskolai rendezvények sorát az Oratóriumban tartott emlékünnepség nyitotta meg. Itt Fehér Norbert tanár úr áhítata után ismertető előadást hallgattunk meg Veressné Létai Ágnes tanárnőtől, aki összegezte a híres Afrika-kutató életének fontosabb eseményeit és állomásait. A nagyjából egyórás előadásból sok minden kiderült Kovács Jánosról. Többek között a kortársak róla alkotott véleményét, az utókorra maradt hagyatékát és kutatásainak részleteit ismerhettük meg.

Bővebben...

Digitális évkönyvek

Könyvtár

iwiw

Régi honlap