05201710Cs

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Hirdetés, 2012. február 8.

Tájékoztatom a rendes és előrehozott érettségire jelentkezett diákjainkat, hogy ezen a héten pénteken (február 10.) vehetik át a nyilvántartó rendszerből kinyomtatott végleges érettségi jelentkezési lapjukat az osztályfőnököktől. Kérem, hogy mind a személyes, mind az érettségivel kapcsolatos adatokat nagyon alaposan nézzétek át, az esetleges tévedéseket azonnal jelezzétek! A jelentkezési lapokat a tanulóknak és a szülőknek is alá kell írniuk! Az aláírt jelentkezési lapokat hétfőn, február 13-án kell leadni!

Február 10-én, pénteken tanári értekezlet miatt rövidített órákat és szüneteket tartunk. Ezen a napon valamennyi tanóra megtartásra kerül, ezek után utazhatnak haza a kollégista tanulók. Az internátusokat a tanórák végéhez igazítva a szokásosnál hamarabb kinyitják.

A jövő hét végén (február 18-19) iskolai keretben emlékezünk meg a diktatúrák áldozatairól. A közös program miatt a kollégista tanulóknak hazautazás nincs! Az iskolai ösztöndíjpályázatok (Dr. Szendi Balázs, Dr. Tóth Kálmán), valamint a Nagy Géza Matematika Verseny és az Áprily Lajos Szavalóverseny eredményeinek kihirdetése a vasárnapi közös istentisztelet keretében történik.

Iskolánk tanulói már láthattak részleteket Jankovich Marcell Az ember tragédiája című animációs filmjéből. A teljes film elkészült, a díszbemutatóra február 16-án, csütörtökön 16 órakor kerül sor az Apolló moziban, ezen a rendező is jelen lesz. Elsősorban iskolánk végzős tanulóinak ajánljuk a megtekintését, az érdeklődő tanulók és tanárok Kovács Gergely tanár urat keressék. A csoportos belépőjegy ára 420 Ft.

Iskolánk tanulói bérletes előadás formájában 2012. március 5-én tekintik meg Az ember tragédiája színházi előadását. A bérlettel nem rendelkezők számára is lehetőséget kínálunk a belépő jegy vásárlására. Az igényeket az osztályfőnökök mérjék fel, és jelezzék Kovács Gergely tanár úrnak.  

A tavasz a folyamán két református iskolával szervezünk diákcserét. A Kolozsvári Református Kollégiumban két 11. évfolyamos (vagy 12. D. osztályos) tanuló tölthet két hetet március 4. és 17. között. A Kecskeméti Református Kollégiumban nyolc kollégista tanuló (10. vagy 11. évfolyamos) tölthet egy hetet március 25. és 31. között. A résztvevőket semmiféle költség nem terheli, az utaztatásról és ellátásról a szervező iskolák gondoskodnak. A pontos feltételekről közelesen részletes tájékoztatást adunk. Kérem az osztályfőnököket és az internátusok vezetőit, hogy előzetesen igyekezzenek felmérni a tanulók érdeklődését.

Debrecen, 2012. február 8.

Győri József
igazgató

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap