23201710H

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Hirdetés, 2016. október 5.

Szalagavató

Iskolánk szalagtűző ünnepségére és a szalagavató bálra jövő szombaton, október 15-én kerül sor. Erről a hétvégéről a kollégisták a szokásos formában, szülői levéllel kéredzkedhetnek haza. A 12. évfolyamos tanulók szülői kérelemre pénteken délután hazautazhatnak úgy, hogy időben visszaérkezzenek. A 11. évfolyamos rendező osztályok tanulói csak különleges esetben, előzetes osztályfőnöki aláírással kérhetnek hazautazást. A 12. évfolyamos tanulók pénteken, október 7-én kapják meg azt a szülőknek szóló levelet, amelyben a szalagavató bál befejezése utáni iskolai elvárásokról tájékoztatjuk őket. Kérem, hogy a levélben található szülői nyilatkozatot mindenki hozza vissza és adja át osztályfőnökének, illetve adja le a Titkárságon. Külön is felhívom a figyelmet arra, hogy az alsóbb éves (nem végzős) tanulók a szalagavató bál után semmilyen egyéb rendezvényen nem vehetnek részt, ha ez megtörténik, azt a legsúlyosabb fegyelmi ügynek tekintjük!

Étkezés

Köszönjük, hogy tanulóink nagy része tudomásul vette az ebédelési rend szabályozását. Mindenkitől kérem az időpontok pontos betartását és betartatását! Különösen is felhívom a figyelmet arra, hogy a 9. évfolyamos tanulók minden nap 13 óra után kerülnek sorra, hamarabb nem léphetnek be az étkezde területére! A sorban állás elkerülése érdekében a kollégisták nyugodtan menjenek fel az internátusba, a többiek intézzék el ügyeiket a városban! Tapasztalataink szerint a szabályok betartása esetén mindenki nyugodtan meg tud ebédelni, senkit nem ér hátrány. Szaktanáraink figyelmét felhívom arra, hogy minden óra áthelyezést előzetesen jelentsenek be Mónus Béla igazgatóhelyettes úrnak, mert ezek felborítják az étkezési rendet!

Emlékeztetek arra, hogy a hátsó kapu csak az általános iskolások csoportos belépésére szolgál, tanulóink mindig a Kollégium főbejáratát használják! Kérem, hogy a táskákat a polcokra és fogasokra tegyétek, ne dobáljátok le a földre!

Felhívom a figyelmet arra, hogy a ránk következő pénteken (október 7) egyházkerületi közgyűlés lesz, ez még inkább lassíthatja a kiszolgálást. Mindenkitől fegyelmezett viselkedést és türelmet kérünk!

Érmelléki reformációs emléktúra

Iskolánk egy napos autóbuszos tanulmányi utat tervez október 22-én szombaton az Érmellékre. A kirándulás célja az iskolánkhoz kötődő emlékhelyek meglátogatása. A tervezett útvonal: Érmihályfalva – Nagykároly – Érmindszent – Szilágypér. Az út során felkeressük a gyűjteményünket alapító Kovács János sírját, tisztelgünk Károli Gáspár, Ady Endre és Budai Ézsiás emléke előtt. A kiránduláson való részvétel teljesen ingyenes, az útiköltséget a Rákóczi Szövetség, az ellátást az iskola fedezi. A résztvevők száma behatárolt, a jelentkezők közül előnyben részesítjük az erről a vidékről, Erdélyből származó tanulókat, valamint az osztályfőnökök, szaktanárok által jutalmazásra javasolt diákokat. Kérem, hogy az osztályfőnökök legkésőbb október 12-ig adják le az utazásra előzetesen jelentkezett diákok nevét, lehetőség szerint rangsorolva őket. Minden érdeklődő diákot biztatok ennek a páratlan lehetőségnek a kihasználására!

Elhagyott tárgyak

A Gimnázium Titkárságán több elhagyott, valahol ott felejtett tárgy található. Jelenleg egy farmer dzseki és egy pénztárca keresi gazdáját. Kérjük, hogy jelentkezzenek a tulajdonosok! Általában azt javasoljuk, hogy az elveszett dolgokat minél előbb keressétek a portán vagy a Titkárságon!


Debrecen, 2016. október 5.

Győri József
igazgató

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap