21201710Szo

feed-image

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Élménybeszámoló a Re:formáció – Megújuló világ vetélkedőről

Mi így éltük meg…

 A reformáció 500. évfordulójának alkalmából meghirdettek egy vetélkedőt, amelynek első fordulójára 2016 decemberében került sor. Akkor még tizedikesként Zeöldné Bonyár Beáta tanárnő biztatására úgy döntöttünk, hogy elindulunk.  Próba, szerencse alapon. Vonzott minket a harmadik forduló kiírása is, melyben egy televíziós fordulót hirdettek.

 Az első egy online feladatsor megoldása volt, és saját iskolánkban írhattuk meg. Még húsz perc volt hátra a rendelkezésre álló időből, amikor mi már készen voltunk.  Úgy gondoltuk, hogy biztosan esélytelen a továbbjutás, ezért meglepetésként ért minket a hír, hogy bekerültünk a középdöntőbe!

Bővebben...

Érmelléki emléktúra

Beszámoló az érmelléki 1956-os emléktúráról

Szeptember 30-án reggel hét óra előtt hűvös, de kellemes időben gyülekezett a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma diákjainak és tanárainak egy csoportja, hogy elinduljon a Rákóczi Szövetség által támogatott érmelléki kirándulásra. A névsorolvasásánál derült ki, hogy két tanuló betegség miatt nem jöhet velünk, így 37 diákkal és 7 felnőtt kísérővel indult el az autóbusz. Tanulóink nagy része a 9. évfolyamból került ki, de néhány felsőéves is velünk tartott. Külön örömet okozott, hogy svájci testvériskolánk, a schiersi Evangelische Mittleschule igazgatója, Christian Brosi és felesége is csatlakozott hozzánk.

Bővebben...

Szabó Magda Emlékházat avattak a Dóczyban

Nagy örömmel vettük a hírt, hogy a Dóczy Gimnázium Szabó Magda születésének közelgő 100. évfordulója alkalmából emlékházat és domborművet avatott az író egykori iskolájában. Iskolánk tanulóival tervezzük a közeljövőben meglátogatni az emlékházat. Az alábbiakban a Magyar Hírlapban megjelent beszámolót közöljük.

Bővebben...

A Re:formáció – Megújuló világ műveltségi vetélkedőn mindenki nyert

Kiélezett küzdelem, lelkes közönség és egy olyan végkifejlet, amelyre senki sem számított. Így jellemezhetnénk a legjobban a Re:formáció – Megújuló világ komplex műveltségi vetélkedő televíziós döntőjét, amelyet október 1-jén, vasárnap 14 órakor láthatott a nagyközönség az Magyar Televízió M5-ös csatornáján.

Bővebben...

Európai Diáksport Nap a REFI-ben

A Magyar Diáksport Szövetség idén is meghirdette az Európai Diáksport Napját 2017. szeptember 29.-én.

A program keretében az intézményeknek ezúttal is egy legalább 120 perces aktivitást, sportprogramot kellett megszerveznie, amelynek egyetlen kötöttsége a hagyományos sport napi futótáv (idei 2017 méter) teljesítése volt..

Bővebben...

Formabontó református vetélkedő az M5-ön

A reformáció szülővárosába, Wittenbergbe utazhat a legügyesebb csapat

Október elsején, 14.05-kor adja a „Re: formáció – Megújuló világ” című protestáns műveltségi és vallástörténeti vetélkedő középiskolai döntőjét az M5. A vetélkedő felvételei szeptember 29-én, pénteken zajlottak a közmédia stúdiójában. A döntős csapatok mögött kemény munka és hosszú út áll: az iskolai és régiós fordulók után ezúttal televíziós kamerák előtt kellett számot adniuk tudásukról. A vetélkedő célja, hogy a tanulók ismereteket szerezzenek azokról a művészeti- és tudományterületekről, amelyekben a reformáció és annak hatása új értékeket teremtett, valamint az, hogy felfedezzék a reformáció kultúránkra gyakorolt hatását jelenünk mindennapjaiban. A vetélkedő sikerét jelzi, hogy az általános iskolai és a középiskolai kategóriákban összesen 1500 diák indult.

Bővebben...

Reformáció vetélkedő

math

Diákjaink a 167 induló csapatból a legjobb 6 közé kerültek a Reformáció Emlékbizottságának vetélkedőjén.

Az országos döntőt az M5 csatorna közvetíti

2017. 10. 01. vasárnap 14:05-15:54

a Re: formáció - Megújuló világ című műsorában.

Bővebben...

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap