05201710Cs

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

A Dr. Szendi Balázs és a Dr. Tóth Kálmán díjak idei nyertesei

Kiosztottuk a Dr. Szendi Balázs és a Dr. Tóth Kálmán díjakat

Iskolánk életében nagyon fontos szerepet játszanak a különböző célokra létrejött alapítványok, és az ezekhez kapcsolódó díjak. Február 21-én az Oratóriumban tartott istentisztelet keretében került sor két kiemelt díj ünnepélyes átadására.

A Dr. Szendi Balázs díjat 2000-ben alapította néhai Dr. Szendi Balázs neves orvosprofesszor, iskolánk egykori diákjának özvegye. A díj célja, hogy ösztönözze és segítse a tehetséges, szerény anyagi lehetőségekkel bíró tanulók egészségügyi pályán való továbbtanulását. A 12. évfolyam tanulói számára kiírt pályázat díja ebben a tanévben 100.000 Ft volt, melynek első részletét azonnal megkapja a díjazott, a másik felét akkor, ha eredményes felvételi vizsgát tesz. A pályázatokat az Orando et Laborando Alapítvány kuratóriuma bírálja el, a végső döntést a Nevelőtestület hozza. A díjat ebben a tanévben 8 pályázó közül SITERI MÁRIA NOÉMI 12.B osztályos tanuló nyerte el, aki gyógyszerészeti karra jelentkezett.

A Dr. Tóth Kálmán díjat 2008-ban alapította Zsoldos Lászlóné Tóth Emőke, édesapja, néhai Dr. Tóth Kálmán, iskolánk egykori tanára emlékére. Dr. Tóth Kálmán előbb a Karcagi Református Gimnázium, majd a Debreceni Református Tanítóképző Intézet, 1952-től pedig a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma vallástanára volt. Igazi polihisztorként angol, orosz és német nyelvet, filozófiát, pszichológiát és éneket is tanított. Hatalmas tudása, derűs személyisége, tanítványai iránti szeretete diákok nemzedékeit formálta és nevelte. Az emlékére alapított díj célja a sokgyermekes családból származó, műszaki vagy elméleti természettudományos pályára készülő tanulók ösztönzése, támogatása. Az idei évben először kiírt díj összege 80.000 Ft, melynek első részletét azonnal, a másodikat a sikeres felvételi után kapja meg a díjazott. A pályázatok értékelését ebben az esetben is az Orando et Laborando Alapítvány kuratóriuma végezte, a döntést a Nevelőtestület hozta meg. A díjat ebben a tanévben 4 pályázó közül SZEPESI CSABA 12. B osztályos tanuló nyerte el, aki a Műszaki Egyetemre jelentkezett.

Gratulálunk a díjazottaknak, köszönjük a beadott értékes pályázatokat! Kívánjuk a díjazottaknak, hogy jól használják fel a kapott jutalmat, s teljesüljenek továbbtanulási terveik! Köszönjük a díjak alapítóinak nemes szándékukat! Életükre Isten gazdag áldását kérjük!

 

A díjazottak: Siteri Mária Noémi és Szepesi Csaba   A Dr. Tóth Kálmán díj alapítója és a díj első nyertese
A díjazottak:
Siteri Mária Noémi és Szepesi Csaba
  A Dr. Tóth Kálmán díj alapítója
és a díj első nyertese

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap