05201710Cs

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Diákjaink sikere a csurgói RKTDK-án

Immár XVI. alkalommal került megrendezésre a Református Középiskolák Természettudományos Diákkonferenciája Csurgón, a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnáziumban márcisu 19-én és 20-án. A konferenciára jelentkező diákoknak egy írásbeli dolgozatot kell készíteniük és előzetesen benyújtaniuk, majd egy 10 perces prezentáció keretében ismertetni munkájukat. Ebben az évben 14 iskola 52 diákja nyújtott be dolgozatot a következő témakörökben: Biológia, Földrajz, Környezetvédelem, Tárgyi néprajz, Tudomány- és technikatörténet. A konferencia szervezői előadásokkal, kiállításokkal és a Duna-Dráva Nemzeti Park érdekes részére tett kirándulással színesítették a programot.

Iskolánkat két tanuló képviselte, mindketten a Biológia témakörben szerepeltek. Győri Rebeka 9.C osztályos tanuló dolgozatának címe: „Szelek szárnyán-Madárvonulás, madárgyűrűzés”. Molnár Márton 11.B osztályos tanuló pályamunkájának címe: „A Karancs-Medves vidék madárvilága”. Diákjaink színvonalas és igényes pályamunkát készítettek, és előadásuk is kitűnően sikerült, végül mindketten első díjat kaptak kategóriájukban. Győri Rebeka lehetőséget kapott arra, hogy prezentációját a szombat esti gála műsorban megismételje.

Gratulálunk a sikeresen szereplő diákoknak és felkészítő tanáruknak, Uherkovich Zoltán tanár úrnak!

 

Győri Rebeka és Molnár Márton a győztesnek járó oklevéllel   Iskolánk küldöttsége a Gimnázium kertjében: Uherkovich Zoltán tanár, Győri József igazgató, Győri Rebeka, Molnár Márton
Győri Rebeka és Molnár Márton
a győztesnek járó oklevéllel
  Iskolánk küldöttsége a Gimnázium kertjében:
Uherkovich Zoltán tanár, Győri József igazgató,
Győri Rebeka, Molnár Márton

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap