20201710P

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Református Középiskolák XIV. Nemzetközi Atlétika Találkozója – 2016. október 1. – Gyulai István Atlétikai Stadion

Az idei tanévben is megrendezésre került, immár XIV. alkalommal a Református Középiskolák Nemzetközi Atlétikai Találkozója. Ezen a nemes megmérettetésen minden alkalommal több száz tanuló méri össze tudását az atlétikai sportág különböző szakágaiban és szerencsére ez az idei versenyen is így történt. Az ország minden tájáról érkeztek a református középiskolák sportolói, kísérő, testnevelő kollégák. Idén is örömmel vettük schiers-i (svájci) testvériskolánk tanulóinak a nevezését is, akik azt itt töltött idő alatt ismételten beillesztették programjukba a versenyen való szereplést. A legmesszebbről, az ország határain belül, a Pécsi Református Kollégium küldöttsége érkezett hozzánk. A legtöbb versenyzőt idén a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma adta, de jelentős létszámmal érkeztek a nagykőrösi, és miskolci gimnázium csapatai is. Rajtuk kívül még a következő települések gimnáziumának tanulói, kísérői voltak jelen: Heves, Békés, Mezőtúr, Gödöllő, Kisújszállás, Budapest (Baár- Madas), Hódmezővásárhely, Makó, Karcag, Debrecen (Dóczy, DRKG). Az iskolák létszáma és nevezett versenyzők száma is jelzi, hogy még mindig népszerűségnek örvend az atlétika, „a sportok királynője”.

A versenyzők között nem teszünk különbséget, így találkozhattunk az elmúlt években és idén is arany jelvényes atléta palántákkal és lelkes „amatőrökkel”. A verseny színességét jegyzőkönyv is tanúsíthatja, hiszen szinte minden iskolából került ki országos bajnok, de legalább dobogós helyezett.

Köszönjük az iskola és a fenntartó támogatását a verseny megrendezésében nyújtott anyagi és erkölcsi támogatásért. Köszönjük a Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetségnek hogy segítettek a verseny lebonyolításában, a megfelelő bírói személyzet biztosításában. Köszönjük a rendező gimnázium (DRKG) testnevelő munkaközösségének (Barabás Gyöngyi, Nagyné Dudik Tünde, Győri István) valamint Fazekas Sándor kollégánknak, Molnár Zsolt informatikusnak a verseny előkészületeiben és lebonyolításában nyújtott segítségét.

Az idén is jutalmazásra kerültek a legjobb csapatok:
A lányok versenyében az első három helyezett csapat:

 • Lévay József Református Gimnázium és diákotthon Miskolc
 • Evangelische Mittelschule Schiers
 • Arany János Református Gimnázium Nagykőrös

A Fiúk versenyében az első három helyezett csapat:

 • Arany János Református Gimnázium Nagykőrös
 • Baár-Madas Református Gimnázium Budapest
 • Eötvös József Református Oktatási Központ Heves

Az összesített versenyben a csapatok első három helyezettje a következő:

 • Arany János Református Gimnázium Nagykőrös
 • Baár-Madas Református Gimnázium Budapest
 • Eötvös József Református Oktatási Központ Heves

Így az idei tanévben is Nagykőrösre került immár 2. alkalommal a vándorkupa.

Minden versenyzőnek, kísérőnek, testnevelő tanárnak, segítőnek jelenlévőnek köszönjük a támogatást, segítséget. Reméljük, jövőre újra találkozunk velük/veletek itt Debrecenben az atlétika pályán. Mindenkinek gratulálunk az elért eredményéhez.

Számunkra azért idén is saját diákjaink teljesítménye a legkedvesebb:

A fiúk csapatversenyében kicsivel lemaradva a 4. helyen végeztünk. Összesített csapatversenyben a 6. helyen.

Az idei évben is lettek szép eredményeink:

Újj Márton 12. B osztályos tanulónak az idén sikerült a hőn áhított cél és az elmúlt évek dobogós helyezési után sikerült megnyernie korcsoportjában az 1500 méteres síkfutás versenyszámát.

Lőrincz Ádám 9. B osztályos tanulónk a súlylökés versenyszámában a legfiatalabbak korosztályában szerzett második helyezést. Reméljük a következő versenyen hasonlóan vagy még egy kicsit jobban sikerül szerepelnie.

Sok diákunk végzett az első hat hely valamelyikén:

 • Flóra Fruzsina: 400 méteres síkfutás VI. korcsoport 4. hely
 • Kovács Orsolya: 800 méteres síkfutás VI. korcsoport 4. hely. Orsinak köszönjük a több éves szereplést, sajnos mivel végzős jövőre már nem indulhat a versenyen és ne felejtsük egy kétszeres országos bajnok tanulónk távozik.
 • Makra Gabriella: Súlylökés VI. korcsoport 4. hely
 • Markovics Ildikó: Súlylökés VI. korcsoport 5. hely
 • Tüske Pál: Súlylökés V korcsoport 6. hely
 • Mihucz Csaba: Magasugrás V. korcsoport 5. hely
 • Hawrlant Dániel: Súlylökés VI. korcsoport 4. hely. Daninak is az idei évben maradt el csak a dobogós helyezés súlylökésben, de mivel ő is végzős tanulója iskolánknak így jövőre már ő sem javíthat.

Köszönjük a többi tanulónknak is versenyzést: Pete Fanni, Rezes Márta, Révész Hanna, Juhos Dóra, Bácsi Nóra, Végert Sára, Simon Krisztina, Katona Réka, Felszeghy Flóra, Suba Anna, Szalóki Lili, Dobai Gréta, Major Henrietta, Svank Barbara, Becske Richárd, Baratej Martin, Kozma Ferenc, Nagy Krisztián Alex, Bohátka Ádám, Mihucz Kristóf, Vida Tamás Levente, Orosz Adrián, Gyérmán Dávid, Soós Gergely.

JÖVŐRE UGYANITT VELETEK EGYÜTT!!


Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap