05201710Cs

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Beszámoló a VI. Refis Bálról

Immár hagyománnyá vált, hogy a Gimnázium egykori diákjai farsang idején REFIS BÁL-t rendeznek Budapesten. Az idei bálra február 13-án a Bourbon rendezvényházban került sor, és több mint kétszázan vettek részt rajta. A rendezvény fővédnöke Dr. Kovács Levente, egykori „refis” diák, a KDB Bank alelnöke volt. A szervezés oroszlánrészét Dr. Kovács Barnabás vállalta magára, az est műsorvezetője Csete Őrs volt. Mindketten a Kollégiumi Baráti Kör vezetőségi tagjai. A bál nyitótáncát a Debreceni Református Kollégium Maróthi György Néptáncegyüttese adta elő hatalmas sikerrel. A jó hangulatról Ifjú Berkesi Sándor és az AMICI zenekar gondoskodtak.

Iskolánkat Győri József igazgató, Dr. Korsós Bálint, a Dóczy Gimnázium igazgatója, Berkesi Sándor, a Kántus karnagya és Papp Csabáné nyugdíjas tanárnő képviselték. A kollégiumi hagyományokat felelevenítve két tógás diák (Mocsáry Balázs és Veres Péter) fogadta a vendégeket. Az est folyamán lehetőség volt a Gimnázium és a Kollégium emléktárgyainak, kiadványainak megtekintésére, megvásárlására.

A finom falatok és italok, a régi iskolatársakkal való találkozás jó hangulatot teremtettek, szinte észrevétlenül repült el az idő. Különleges élmény az, hogy ilyenkor nem csak azzal a néhány évfolyammal találkoznak az öregdiákok, akiket az iskolában ismernek. Az új ismeretségek új szakmai, üzleti kapcsolatok kiépítésére is lehetőséget adnak. Ezt a célt szolgálta a bálra készült kis kiadvány is, amelyben mindenki bemutatkozhatott, s bemutathatta munkáját, vállalkozását.

A bál elengedhetetlen részét képezte a tombola, melynek nyereményeit természetesen egykori diákok, illetve általuk vezetett cégek, vállalkozások ajánlották fel. A tombola teljes bevételét, valamint a belépődíjnak a költségek levonása után fennmaradó részét a rendezők iskolánk rászoruló diákjainak megsegítésére ajánlották fel. A várhatóan fél millió forintnál nagyobb összeget hátrányos helyzetű diákjaink támogatására, ingyenes vagy kedvezményes étkezésük biztosítására használjuk fel.

Köszönjük a szervezők és rendezők lelkesedését, a kellemes estét. Támogatott diákjaink nevében hálásak vagyunk az anyagi segítségért. Reméljük, hogy a hagyomány folytatódik, és jövőre újra találkozhatunk a mostani résztvevőkkel, és azokkal is, akik ez alapján a beszámoló alapján kapnak kedvet a „refisbálhoz”.

 

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap