05201710Cs

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Pályázat - Dr. Szilágyi Tibor Emlékdíj (Jó tanuló - Jó sportoló)

Az emlékdíjat Dr. Szilágyi Tiborné alapította férje, Dr. Szilágyi Tibor orvos, egyetemi tanár emlékére.

Dr Szilágyi Tibor 1939-ben kitüntetéssel érettségizett a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában. Orvosi pályája a debreceni Orvostudományi Egyetemhez kötődik, annak Élettani Tanszékén dolgozott. Számtalan tudományos munka szerzője, nemzetközi szervezet tagja. Aktívan sportolt, évtizedeken keresztül szervezet az egyetemi sportéletet, a DEAC vezetőségi tagja volt. Haláláig, 2007-íg aktív tagja volt a Kollégium Baráti Körének.

A Dr. Szilágyi Tibor Emlékdíjat olyan 12. évfolyamos tanulók kaphatják meg, akik gimnáziumi tanulmányaik során legalább egy sportágban rendszeresen sportoltak, és tanulmányi eredményük jó vagy kiváló. A díj odaítélésekor (egyébként egyenlő feltételek esetén) előnyben vannak azok, akik orvosi pályára készülnek, illetve a DEAC színeiben sportolnak vagy kívánnak sportolni.

A pályázati díj összege a mindenkori kamatoktól függ. 2010 tavaszán két tanuló kaphatja meg a díjat, a rendelkezésre álló keretösszeg 80.000 Ft!

A Dr. Szilágyi Tibor Emlékdíj ünnepélyes átadására a ballagási ünnepély keretében a Nagytemplomban kerül sor!

A pályázatok beadásának határideje: 2010. április 20!

A pályázatok az erre a célra szolgáló Adatlapon nyújthatók be! Az Adatlapok a Titkárságon vehetők át vagy letölthetőek Microsoft Word formátumban INNEN, illetve PDF formátumban INNEN.

Várjuk a pályázatokat!

Debrecen, 2010. március 30.

Győri József
igazgató

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap