21201710Szo

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

JÓ TANULÓ – JÓ SPORTOLÓ PÁLYÁZAT végzős tanulóknak (2015)

Az emlékdíjat Dr. Szilágyi Tiborné alapította férje, Dr. Szilágyi Tibor orvos, egyetemi tanár emlékére.

Dr Szilágyi Tibor 1939-ben kitüntetéssel érettségizett a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában. Orvosi pályája a debreceni Orvostudományi Egyetemhez kötődik, annak Élettani Tanszékén dolgozott. Számtalan tudományos munka szerzője, nemzetközi szervezet tagja. Aktívan sportolt, évtizedeken keresztül szervezet az egyetemi sportéletet, a DEAC vezetőségi tagja volt. Haláláig, 2007-íg aktív tagja volt a Kollégium Baráti Körének.

A Dr. Szilágyi Tibor Emlékdíjat olyan utolsó évfolyamos tanulók kaphatják meg, akik gimnáziumi tanulmányaik során legalább egy sportágban rendszeresen sportoltak, és tanulmányi eredményük jó vagy kiváló. A díj odaítélésekor (egyébként egyenlő feltételek esetén) előnyben vannak azok, akik orvosi pályára készülnek, illetve a DEAC színeiben sportolnak vagy kívánnak sportolni.

A pályázati díj összege a mindenkori kamatoktól függ. 2014 tavaszán egy vagy két tanuló kaphatja meg a díjat, a rendelkezésre álló keretösszeg 60.000 Ft!

A Dr. Szilágyi Tibor Emlékdíj ünnepélyes átadására a ballagási ünnepély keretében a Nagytemplomban kerül sor!

A pályázatok beadásának határideje: 2015. április 27!

A pályázatok az erre a célra szolgáló Adatlapon nyújthatók be! Az Adatlapok a Titkárságon vehetők át vagy elektronikus formában letölthetőek az iskola honlapjáról (www.drkg.hu)

Várjuk a pályázatokat!

Debrecen, 2015. április 20.

Győri József
igazgató

Pályázati Adatlap letölthető INNEN!

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap