05201710Cs

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Kéthetes tanulmányút Svájcba, Schiers városába

Pályázat
Jelentkezési határidő: 2010. február 8.
 
 

Időpontja: 2010. május 23 - június 5.
Résztvevők köre: Nevezhet minden olyan 11. évfolyamos tanuló, aki heti 4 vagy  heti 3 órában német nyelvet tanul. (nyelvi osztályba járók is)

Részvétel feltétele: A német  nyelvterületű országokról rendezett országismereti versenyen  sikeres részvétel. (írásbeli+szóbeli = 60%-nál jobb teljesítmény)
* ( a felkészüléshez az anyagot  a szaktanárodtól szerezheted be)

A verseny írásbeli és szóbeli részből áll:

   1. Írásbeli: Feleletválasztós teszt írása 30 perc

 

                                Levél vagy fogalmazás írása a megadott téma alapján, szótárral,  60 perc

 

   2. Szóbeli: 15 szóbeli tétel alapján, amit a versenyzők az írásbeli után kapnak meg.


A verseny időpontja

   : írásbeli: 2010. február 8.

 

                               szóbeli: 2010. március 16-20.

Program: Ennek a látogatásnak a fő célja a szervezett formában történő német nyelvtanulás. A schiersi iskola tanárai naponta tartanak majd órákat diákjainknak, és iskolánk kint lévő tanárai is segítenek abban, hogy minél többet fejlődjön a kint tartózkodók nyelvtudása, anyanyelvi környezetben készüljenek az érettségire vagy a nyelvvizsgára.

A kiutazás várhatóan bérelt autóbusszal történik. Természetesen tesznek kirándulásokat a környéken, megtekinthetik  Chur, Zürich, St. Gallen, Tarasp nevezetességeit vagy a természeti jelenségeket:  Via Mala,  Rajnai vízesés, Flüela hágó, stb.és megismerkednek a schiersi iskola diákjaival.

A kint tartózkodás teljes költségét a vendéglátó iskola vállalja magára( étkezés, szállás, kirándulások  költségei, belépők, óradíjak, ez kb.: 200 000 Ft.) Az utazási, biztosítási és a tranzit szállás költségeihez iskolánk jelképes hozzájárulást kér a szülőktől, 40 000 Ft-ot. A szociálisan hátrányos helyzetű diákoknak lehetőségük van támogatást kérniük.

Felhívom a figyelmet arra, hogy diákjainkra a külföldi tartózkodás teljes időtartamára érvényes intézményünk Házirendje.

Jó felkészülést kívánnak a szervezők!

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap