23201710H

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

Konfirmandus Nap a Debreceni Kollégiumban, 2016. április 23.

Debrecen, 2016. március 22.

Kedves Nagytiszteletű Asszony! Nagytiszteletű Úr!
Kedves Lelkipásztor Testvérünk!

Immár hagyomány, hogy a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma minden tavasszal meghívja a Tiszántúli Református Egyházkerület gyülekezeteinek konfirmandus csoportjait a Kollégium és Debrecen nevezetességeinek megtekintésére, egymással és az iskolával való ismerkedésre. Természetesen örömmel fogadjuk a református általános iskolák osztályait, csoportjait is! Az elmúlt években igen sok pozitív visszajelzést kaptunk a résztvevőktől. Örömmel tapasztaltuk azt, hogy a most lezajlott felvételi vizsgákon sok olyan tanuló jelent meg azok közül, akik az előző évi találkozókon részt vettek.

Iskolánk éves rendje, valamint az egyházi ünnepek és egyéb rendezvények miatt ebben az évben csak egyetlen alkalmas időpontot sikerült találnunk, reméljük ez sok gyülekezet számára is megfelelő. 2016. április 23-án, szombaton 10 órára várjuk a gyülekezeti küldöttségeket, a konfirmálókon kívül szeretettel hívjuk a gyülekezetek fiataljait, hitoktatóikat, és természetesen a kísérő szülőket is. A végleges programot a jelentkezők száma és összetétele alapján állítjuk össze. A múlt évhez hasonlóan a Gimnázium felújított, Péterfia utcai épületében fogadjuk a csoportokat. Kisbuszokkal, gépkocsikkal lehetséges a Gimnázium udvarán parkolni. A Kollégium főépületének felújítása befejeződött, így lehetőség lesz az Oratórium, Nagykönyvtár és a múzeumok megtekintésére. Be kívánjuk mutatni a Gimnázium felújított állatgyűjteményét, valamint a Nagytemplomot is. A programban szerepel közös áhítat, énektanulás, valamint a Kollégium történetéről és mai életéről szóló érdekes beszámoló. Délután a Gimnázium udvarán játékos vetélkedőre, sportolásra van lehetőség, de a csoportok önálló programot is szervezhetnek maguknak. Tanácsoljuk, hogy hideg ebédet mindenki hozzon magával, de szerény szeretetvendégségre mi is hívjuk a fiatalokat.

Kérjük, hogy a részt venni szándékozók szíveskedjenek kitölteni, és a Gimnázium Titkárságára 2016. április 11-ig visszaküldeni a mellékelt Jelentkezési Lapot, megjelölve a várható létszámot és a programmal kapcsolatos igényeket postai úton, faxon (+36 52 315-630) vagy e-mailban ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ). Szeretettel kérjük a határidő pontos betartását! A beérkezett jelentkezések összegzése után állítjuk össze a részletes programot, és erről levélben tájékoztatjuk az érintett gyülekezeteket, lelkipásztorokat. A rendezvénnyel kapcsolatos információk az intézmény honlapján (www.drkg.hu) is folyamatosan megjelennek.

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

Győri József
igazgató

A jelentkezési lap letölthető INNEN! /okos PDF, letöltés után számítógépen kitölthető/

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap