Versenyek
Szövegkinézet
  • Kisebb Kicsi Közepes Nagy Nagyobb
  • Alap Helvetica Segoe Georgia Times

2018. március 2-3-án rendeztük meg a Református Iskolák XXVI. Országos Matematikaversenyét.

Pénteken 20 református iskola 104 diákja írta meg az egyéni versenyt. A határon túli iskolák közül az idén Rimaszombat csapata lehetett itt.

A verseny zsűrijének elnöke egykori diákunk, Dr. Bérczes Attila, a Debreceni Egyetem Matematika Intézetének oktatója volt. Köszönettel tartozunk a Debreceni Egyetem Matematika Intézete oktatóinak, akik a feladatsorokat összeállították és segítettek a javításban. (9. évfolyam: Dr. Herendiné Dr. Kónya Eszter; 10. évfolyam: Dr. Kántor Sándor; 11. évfolyam: Dr. Bessenyei Mihály; 12. évfolyam: Dr. Kántor
Sándorné.) Szintén köszönet illeti Antal Klára Tanárnőt (Dóczy Gimnázium), szaktanácsadót, aki a 7-8. osztály feladatsorait állította össze a versenyzők ​​számára.

Nagy öröm volt találkozni volt matematika tagozatos diákjainkkal, akik segítettek a javításban.

Az egyéni teljesítmények alapján és a csapatversenyen is a budapesti Baár-Madas Református Gimnázium bizonyult a legeredményesebbnek. Tóth Imre 11. évfolyamos diákunk az 1. helyen végzett.

Az egyéni verseny alatt a résztvevő tanárok Boros Balázs Bepillantás az élménypedagógiába című játékos, interaktív foglalkozáson vettek részt. A jó hangulatú csoportfoglalkozás remek lehetőséget jelentett, hogy a kísérő kollégák jobban megismerjék egymást. Beszélgetés alakult ki a versenyhelyzet vagy/és együttműködés a tanórán témában.

Szombaton a hagyományokhoz híven játékos csapatversenyt rendeztünk. A kihívást jelentő matematikai teszt mellett a diákoknak térbeli labirintusban kellett bolyongani, ördöglakatot kibogozni, sudoku fejtörőt megoldani. Ezen a csapatversenyen nem csak a matematika-tudás, hanem a taktika is fontos szerepet játszott, mert a megszerzett pontokkal a második részben licitálniuk kellett a tanulóknak a feladatokra.

Köszönettel tartozunk Szabó Gergely egykori diákunknak a nagylelkű felajánlásáért (laptopok), amellyel két kategória győztesének is nagy örömet okoztunk.

Jövőre ismét várunk mindenkit!

DSC0090

Fényképek

Digitális napló

napló

Órarend

Könyvtár

Névnap

2019. március 26. kedd
Emánuel, Larissza
05:22 17:55

Holnap
Hajnalka, Alpár
napja lesz.

Tehetségpont

Hatartalanul

Út a tudományhoz

út a tudományhoz logo

Látogatók

;