20201710P

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

A fiú- és leányinternátus

Iskolánk pedagógiai programjában kiemelt szerepe van a diákotthonoknak, amelyeket hagyományosan internátusoknak nevezünk. A Debreceni Kollégium hagyományos élettere volt a coetus, melyben idősebb és fiatalabb diákok laktak együtt. Ennek a hagyománynak a jegyében ma is úgy szervezzük a lakószobákat, hogy az idősebb diákok (szobafőnökök) feleljenek a rendért, irányítsák a szoba életét. A diák közösség választott vezetői a főapparitorok, akik az internátusi élet megszervezésében segítenek a nevelőtanároknak.

Iskolánk tanulóinak mintegy 60-65 százaléka kollégista, nagy részük kis falvakból származik. A Fiúinternátus a Kollégium Főépületének 2. emeletén található. A Leányinternátus a Poroszlai úton lévő, 1998-ra elkészült új épületben működik. Arra törekszünk, hogy internátusaink a mai kor igényeinek megfelelő, kényelmes és kulturált elhelyezést biztosítsanak. Fontosnak tartjuk a napirend szigorú betartását, hogy mindenki számára biztosítva legyen az elmélyült tanulás, a kulturált szórakozás és a megfelelő testmozgás lehetősége is. A kollégista diákok általában kéthetente utaznak haza, havonta egyszer van olyan hétvégi, kiemelt rendezvényünk, melyen nekik is részt kell venniük. A fennmaradó hétvégéken a szülők döntik le, kérik-e gyermekük hazautazását.

Az internátusokat az esélyegyenlőség megteremtése egyik legfontosabb eszközének tekintjük, ezért ösztöndíjakkal, kedvezményekkel támogatjuk az arra érdemes, anyagi gondokkal küzdő tanulókat és családtagjaikat.

Iskolánk honlapján az internátusok életét meghatározó legfontosabb szabályzatok, dokumentumok, beszámolók mellett a rendezvényekről, különleges alkalmakról szóló cikkek és képsorozatok láthatók.

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap