24201709V

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel
Szűrő
 • Felvételi Tájékoztató 2009/2010  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Meghívó a Szőnyi Napokra

  A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona

  2008. november 6-án és 7-én a
  Szőnyi Napok keretében emlékezik meg
  egykori mecénása, gyűjteményalapítója,
  a polihisztor Szőnyi Pál
  születésének 200. és halálának 130. évfordulójáról.  Szőnyi Pál  Ekkor adjuk át a most felújított Szőnyi-féle Ásványgyűjteményt.

  Szeretettel meghívjuk erre az alkalomra,
  valamint a Szőnyi Napok többi rendezvényére.

  Program

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Szalagtűző ünnepélyünk 2008

  2008. október 11-én tartottuk Szalagtűző ünnepségünket 14-16 óráig a Nagytemplomban.
  Prill Éva tanárnő, a 12.c osztály osztályfőnöke köszöntötte a diákokat!


  Kedves 12. évfolyamosok!
  Nagy szeretettel és örömmel köszöntelek benneteket ezen a mai ünnepségen, mert olyan jó, hogy van egy olyan alkalom, ami rólatok szól, amikor titeket ünnepelhetünk, s mivel utolsó éveteket töltitek a nagy múltú Református Gimnázium falai között, engedjétek meg, hogy osztályfőnökeitek nevében is néhány gondolattal bátorítsalak benneteket.

  Többször megtapasztalhattátok az eltelt évek során – néha szigorral leplezve – tanáraitok szeretetét, gondoskodását. Nem hiába: az evangélium szavait idézve:

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • A Református Kollégium 470 éves évfordulója

  2008. október 18-án a Nagytemplomban emlékeztek meg a Kollégium tagozatai a Debreceni Református Kollégium fennállásának 470 éves évfordulójáról.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Felvételi hirdetmény a 2010/2011. tanévre

  Felvétel a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumába
  a 2010/2011. tanévre

   

  A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona felvételt hirdet a 2010/2011. tanévre. Elsősorban református vallású, legalább átlagosan jó tanulmányi eredményű tanulók jelentkezését várjuk. A jelentkezési lap mellett minden tanulóról lelkészi jellemzést kérünk. Az elmúlt évekhez hasonlóan a négy évfolyamos, speciális tantervű osztályok mellett öt évfolyamos, nyelvi előkészítő osztályra épülő képzést is indítunk.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Felvételi Tájékoztató 2010/2011  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Szalagtűző ünnepélyünk 2009

  2009. október 22-én tartottuk Szalagtűző ünnepségünket 15 órától a Nagytemplomban. Mónus Béla tanár úr, a 12.A osztály osztályfőnöke tartotta az ünnepi beszédet:

  „Volt egyszer egy ember, aki az ő háza udvarán oszlopot épített az ő Istenének.

  De az oszlopot nem márványból faragta, nem kőből építette, hanem ezer meg ezer apró csillámló homokszemcséből, és a homokszemcséket köddel kötötte össze.

  És az emberek, akik arra járva látták, nevettek rajta és azt mondták: bolond.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Ige- és énekrend 2010 októberében  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Hirdetés, 2010. október 04.

  Iskolánk hagyományaihoz híven október 6-án megemlékezünk az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc ártatlanul kivégzett áldozatairól. Az ünnepi megemlékezést szerdán az 1. órában tartjuk. Kérem, hogy legkésőbb 7.45-re mindenki foglalja el az Oratóriumban, a csendesnapok alkalmával kialakított ülésrend szerint. A megemlékezés rövid áhítattal kezdődik, majd a 11.D osztály ünnepi műsora következik. Mindenkitől pontosságot és fegyelmet kérünk!

  Tanulóink segítségét kérjük ahhoz, hogy minden olyan gyülekezet lelkipásztorának levelet küldhessünk, ahonnan diákok tanulnak iskolánkban. A nyilvántartásunk alapján gyülekezetenként egy-egy tanulót kérünk meg arra, hogy a hétvégi hazautazáskor elvigye a levelet lelkipásztorának. Kérem, hogy a kiválasztott tanulók személyesen adják át a pénteken megkapott levelet lelkészüknek. Köszönjük a segítséget!

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Regionális tehetségkutató nyelvi verseny

  A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona
  2010 őszén ötödik alkalommal rendezi meg a
  „Regionális Nyelvi Tehetségkutató” versenyt
  angol és német nyelvből.

  A verseny célja, hogy népszerűsítsük a fiatalok körében az idegen nyelv tanulásának szépségét és hasznosságát, illetve, hogy a tanulók megtapasztalják a nyelvtudás közösségépítő szerepét, megismerjék a célnyelvi ország kultúráját.

  A verseny két fordulóban zajlik. Az írásbeli fordulót az alább megjelölt időpontokban négy helyszínen bonyolítjuk le. A vidéki helyszíneken iskolánk küldöttsége is jelen lesz, és szülői értekezlet keretében tájékoztatást tart azon nyolcadikos és hetedikes diákok és szüleik számára, akik akár a nyelvi előkészítő osztályunk, akár a hagyományosan működő négy évfolyamos képzésünk iránt érdeklődnek.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Matematika levelező verseny, 8. osztályosoknak

  Kedves 8. osztályos diákok!

  A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona, a korábbi évekhez hasonlóan, a 2010/2011-es tanévben is indít matematikai levelező versenyt.

  A verseny elsődleges célja az, hogy a feladatmegoldás során olyan gyakorlatra tegyetek szert, ami biztos alapot jelent a gimnáziumi tanulmányokhoz. A verseny feladatai között sok olyan játékos probléma (sudoku, keresztrejtvény, stb) is szerepel, amely segíthet megszerettetni a matematikát. Természetesen, örülnénk annak, ha a verseny résztvevői közül minél többen iskolánk matematika speciális tantervű osztályában folytatnák tanulmányaikat.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Hirdetés, 2010. október 11.

  A következő  napokban több fontos esemény lesz iskolánkban, ezekkel kapcsolatban az alábbiakra hívom fel a figyelmet:

  Bőjte Csaba előadása

  A gyermekmentő szolgálatáról híressé vélt ferences szerzetes a Kollégium vendége lesz október 13-án, szerdán. A már most tapasztalható nagy érdeklődésre való tekintettel, az eredeti tervekkel ellentétben, az Oratóriumban lesz a 19 órakor kezdődő beszélgetés. Ez az alkalom a 9. és 10. évfolyamos kollégista diákok számára a kollégiumi foglalkozás keretében kötelező, az érdeklődő felsőbb éves diákok már kedden iratkozzanak fel, hogy a létszámot tervezni tudjuk. Erre az alkalomra szeretettel várjuk tanulóink hozzátartozóit is!

  Szalagavatóval kapcsolatos tudnivalók

  Mint már jeleztük, a Nagytemplom felújítása miatt a szalagtűző ünnepély helyszíne a Kossuth utcai templom lesz. A templomi főpróbára október 13-án, szerdán 15 órakor kerül sor. A 12. évfolyamos diákokon kívül kérjük a szereplő, valamint a rendezésre kijelölt 11. évfolyamos tanulók pontos megjelenését!

  A szalagavató táncok kosztümös próbája október 14-én, csütörtökön 12 és 15 óra között lesz a Lovardában. Ezen a napon rövidített órákat és szüneteket tartunk, hogy az alsóbb éves diákok is megtekinthessék legalább a táncok egy részét. (A próba sorrendje: 12. C, 12. A, 12. B). Kérjük, hogy előbb ebédeljetek meg, és utána menjetek ki a Lovardába! A 11. évfolyam rendező diákjainak 13 órakor lesz eligazítás és próba a Lovardában!

  A szalagavató bálon csak a belépőjeggyel rendelkezők vehetnek részt. Tanulóink számára 500 Ft-os áron Táncjegyet bocsátunk ki, amely kb. 19.30-tól biztosít belépést a bálra. A jegyet csütörtöktől lehet az iskolában megvásárolni.

  A hétvégén nincs általános hazautazás, ezért a kollégista tanulók szülei írásban kérjék el a hazautazni akarókat. A 12. évfolyamos tanulók szülei a levélben azt is pontosan írják le, hogy mikortól meddig kérik a hazautazást ( pld: péntek déltől szombat délig és szombat estétől vasárnap estig..). Felhívom a figyelmet arra, hogy az iskola házirendje minden tanulóra érvényes, kérjük a fegyelmezett, intézményünkhöz méltó viselkedést! Az itt maradó tanulók számára vasárnap az internátusok szervezik meg az istentiszteleten való részvételt.

  Bólyai csapatverseny

  Pénteken, október 15-én délután iskolánk rendezi az általános iskolák Bólyai matematika versenye városi fordulóját, erre az egész épületet igénybe kell vennünk. A rendezvény előkészítése miatt 13 órára mindenkinek el kell hagynia a Gimnázium épületét, ezért a pénteki napon is rövidített órákat és szüneteket tartunk. Kérem, hogy a tantermekből minden személyes tárgyat vigyetek el, a termeket rendben hagyjátok! Elveszett dolgokért felelősséget nem vállalunk!

  Fogászati szűrővizsgálat

  Iskolánk tanulóinak ezen a héten kezdődik az osztályonkénti fogászati vizsgálat a Szent Anna utcai rendelőben. A vizsgálati napok: kedd és csütörtök. Kérem, hogy az osztályfőnökök tájékoztassák diákjaikat az időpontokról. Általában az adott órát tartó tanárok a kísérők. Kérem, hogy egyeztessék a csoporttal az indulás időpontját. A befejezés után lehetőleg együtt induljon vissza az osztály az iskolába. Fegyelmezett viselkedést kérünk mindenkitől!

  Debrecen, 2010. október 11.

  Győri József
  igazgató

 • 2010. november

   

  {loadposition zq_2010-11}

   

  A Napi Menü letölthető PDF formátumban INNEN

 • Tükörterem, 2010 - 46. hét

   

  {loadposition zq_tt2010-46-het}

   

  A Napi Menü letölthető PDF formátumban INNEN

 • Tükörterem, 2010 - 47. hét

   

  {loadposition zq_tt2010-47-het}

   

  A Napi Menü letölthető PDF formátumban INNEN

 • Regionális Tehetségkutató Nyelvi Verseny – szakmai program tanároknak

  Az idén ötödik alkalommal megrendezett Regionális Nyelvi Tehetségkutató verseny keretein belül a felkészítő tanárok, illetve más, a téma iránt érdeklődő angol szakos tanár kollégák számára előadást tart Dr. Hettinger Sándor, a mezőtúri Szegedi Kis István Református Gimnázium és Szakközépiskola pedagógusa.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Hirdetés, 2010.október 20

  Iskolánk vezetése köszöni a szalagavató rendezőinek és résztvevőinek a rendezvény sikeréhez való hozzájárulást. Külön is köszönjük az iszapkatasztrófa áldozatai számára szánt adományokat. A gyűjtés eredménye kereken 120.000 Ft volt, amelyet a Református Szeretetszolgálaton keresztül juttatunk el a károsultakhoz.

  A ránk következő hétvégén kollégista diákjaink számára kötelező az itt maradás. Hazautazási engedélyt csak valóban halaszthatatlan és fontos ügyben adhat az igazgató vagy helyettese. A szombati és vasárnapi ünnepi alkalmakon minden diákunk részvétele kötelező. A hétvégére az internátusok több választható programot kínálnak, éljetek a lehetőségekkel!

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Felvételi Tájékoztató 2011/2012

   

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Lelkészi jellemzés nyomtatványa 2011/12 (letölthető)

  A dokumentum letölthető Microsoft Word formátumban INNEN, illetve PDF formátumban INNEN.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Dr. Felsőőry Attila ösztöndíj

  Ösztöndíjpályázat 11. és 12. évfolyamos diákjaink részére

  Kedves 11.és 12.  évfolyamos diákok!

  Debrecen, 2010. október 25.

  Mellékelten olvashatjátok a Dr. Felsőőry Attila-díj odaítélésének feltételeit. A díjat a fiatalon elhunyt tehetséges orvos, iskolánk volt diákja emlékére családja alapította. A díjra a jelenlegi 11. és 12.  évfolyamról azok pályázhatnak, akik a mellékletben szereplő feltételnek megfelelnek. A díj odaítélésénél előnyt jelent az egészségügyi területen (orvos, ápolónő, gyógyszerész) való továbbtanulási szándék, de más irányban továbbtanulók is eséllyel pályázhatnak!  A pályázati összeg olyan nagy, hogy az elbírálásnál minden szempontot igyekszünk alaposan figyelembe venni. Ezért azt kérjük, hogy a pályázók a lehető legalaposabban igyekezzenek a pályázati űrlapot kitölteni, a szükséges mellékletekkel, igazolásokkal ellátni.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Pályázat egyszeri szociális támogatásra

  Iskolánk ősszel és tavasszal is lehetőséget biztosít arra, hogy a nehéz anyagi helyzetbe került diákokat, illetve családokat lehetőségeihez képest anyagilag is támogassa. A támogatás fedezetét az ORANDO ET LABORANDO Alapítvány biztosítja. Elsősorban azokat a tanulókat igyekszünk támogatni, akik rendszeres támogatásban, ösztöndíjban vagy kedvezményben nem részesülnek.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Felhívás: Regionális nyelvi verseny, 2011

  A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona
  2011 őszén hatodik alkalommal rendezi meg a
  „Regionális Nyelvi Tehetségkutató” versenyt
  angol nyelvből
  .

  A verseny célja, hogy népszerűsítsük a fiatalok körében az idegen nyelv tanulásának szépségét és hasznosságát, illetve, hogy a tanulók megtapasztalják a nyelvtudás közösségépítő szerepét, megismerjék a célnyelvi ország kultúráját.

  A verseny két fordulóban zajlik. Az írásbeli fordulót 2011. október 24-én 14 órától rendezzük Debrecenben a Református Kollégium Gimnáziumában (Debrecen, Kálvin tér 16.). Elegendő számú jelentkező esetén tervezzük, hogy Mátészalkán, illetve Vésztőn is lehetőséget biztosítunk a feladatsor megírására a helyi református általános iskolában.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Előzetes tájékoztató a 2012/13-as tanévre történő felvételi eljárásról

  Felvétel a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumába
  a 2012/2013. tanévre

  A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona felvételt hirdet a 2012/2013. tanévre. Elsősorban református felekezetű, legalább átlagosan jó tanulmányi eredményű tanulók jelentkezését várjuk. A jelentkezési lap mellett minden tanulóról lelkészi jellemzést kérünk. Az elmúlt évekhez hasonlóan a négy évfolyamos, speciális tantervű osztályok mellett öt évfolyamos, nyelvi előkészítő osztályra épülő képzést is indítunk.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • 2011. november

   

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Felvételi Tájékoztató 2012/13

   

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap