22201710V

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel
Szűrő
 • Tanévkezdő csendesnapok

  „ Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.”
  (Máté 6:21)

  Szeptember 4-7

  DÉLUTÁN 4 ÓRÁTÓL AZ ORATÓRIUMBAN.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Magyar Református Középiskolák XIII. találkozója

  Beszámoló a Kárpát-medencei Magyar Református Középiskolák
  XIII. találkozójáról

  2008. július 2-6. Balatonfenyves

  Idén már 13. alkalommal került megrendezésre a magyar református középiskolák diákjainak és tanárainak találkozását lehetővé tevő rendezvény. A rendező iskola ezúttal a kaposvári Lórántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola és Gimnázium volt, de a találkozó igazi helyszínéül a Református Egyház balatonfenyvesi ifjúsági tábora szolgált. Ez – figyelembe véve a nyári időjárást – telitalálatnak bizonyult.

  A találkozóra 2008. július 2-án délutánján érkeztek a küldöttségek. Debrecenből a Dóczy Gimnázium küldöttségével együtt érkeztünk, iskolánkat Győri József igazgató úr, Uherkovich Zoltán tanár, Csonka Nikolett és Ország Szabolcs diákok képviselték. Hozzánk hasonlóan minden iskola küldöttsége 4 tagú volt, így a találkozón részt vevő 35 intézmény közel 150 tagot delegált a rendezvényre.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Tanévkezdő csendesnapokat tartottunk

  „ Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.”
  (Máté 6:21)

   

  Szeptember 4-7. között tanévkezdő csendesnapokat tartottunk az oratóriumban. Témáink között szerepelt a diakónia, másokért végzett szeretetszolgálat, külmisszió, amely messzi országok más kultúrájú népek között végzett úttörő missziói munka tapasztalatairól adott tájékoztatást, végül pedig régi magyar dicséretekkel színessé tett zenés istentisztelettel zártuk a programunkat.

  Az első szolgálók volt diákjaink, Buró Diána és Szilágyi Medárd voltak, akik az érettségi vizsga letétele után Németországban töltöttek egy évet diakóniai szolgálatban. Lelkesen szóltak arról, hogy a másokon való segítés nehéz munkája, hiszen mindketten fogyatékos intézményben szolgáltak, mennyire meggazdagítja az embert. Meg kellett tanulniuk elfogadni a halmozottan fogyatékos embert, aki ugyanúgy szeretné, ha szeretnék, aki ugyanúgy örül és sír, mint mi, de aki hátsó szándékok nélkül tiszta érzelmi világgal él. A munka mellett természetesen jutott idő egy szép ország megismerésére is, s ezekről a kirándulásokról láthattunk képeket. Diákjaink, akik közül minden évben mennek diakóniai évre, most közvetlen tapasztalatok alapján ismerhették meg ezt a lehetőséget, a diakóniai munka felelősségét és szépségét.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Tanév rendje 2009/2010  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Internátusi hazautazás 2009/2010  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • EU-Szeminárium - Kirándulás Szlovákiába

  2009. szeptember 6-11.

   

  Az Európai Uniós szemináriumsorozat következő állomása a németországi helyszín után Szlovákia volt. A szemináriumi részvétel feltétele egy nyelvi verseny volt, amire a munka világával kapcsolatos anyagokból készültek az érdeklődők. A verseny eredménye alapján a következő diákok szereztek jogot a szlovákiai utazásra: Pelley Brigitta (11.A), Szőcs Gyula (11.B), Molnár Attila (11.C), Lakatos Ildikó (11.D), Szabó Kinga (11.D).

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Tanév rendje 2010/2011  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Hirdetés, 2010. szeptember 1.

  Szeretettel köszöntöm iskolánk tanárait és diákjait a tanévkezdés alkalmából, mindnyájatoknak ÁLDÁSt és BÉKESSÉGet kívánok az egész tanévre!

  Általános tudnivalók:

  Elkészült iskolánk éves munkarendje és hazautazási rendje, ennek egy-egy példányát az osztályokban és az internátusokban is kifüggesztjük. Kérjük, a családi és más eseményeket, elfoglaltságokat úgy igyekezzetek megtervezni, hogy azok ne ütközzenek az iskolai kötelező alkalmakkal.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Ige- és énekrend 2010 szeptemberében  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Versenyfelhívás, Református Középiskolák Atlétikai Versenye

  Református Középiskolák
  Igazgatói és
  Testnevelés szakos tanárai
  Székhelyükön


  Tisztelt Igazgató Úr/ Igazgatónő! Kedves Kollégák!

  Debrecen, 2010. szeptember 6.

  Immár 8. alkalommal nyílik lehetőségünk a Református Középiskolák Atlétikai Találkozójának megrendezésére, az időpont: 2010. október 2, szombat. A rendezést a Magyar és a Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetség vállalta, biztosítva a pályát és versenybírókat is. A korábbi találkozók sikere feljogosít minket arra, hogy újra közzétegyük a versenyfelhívást. Reménységünk az, hogy résztvevők száma és a verseny színvonala a tavalyinál is nagyobb lesz.

  A verseny helyszíne újra a Nagyerdőn lévő Gyulai István Atlétikai Stadion (Debreceni Sportcentrum, Oláh Gábor út 5) , ahol az utóbbi években több nagy nemzetközi versenyt is rendeztek, s Európa egyik legjobban felszerelt atlétikai versenypályája. Célunk továbbra is elsősorban az, hogy népszerűsítsük az atlétikát, találkozási és versenyzési alkalmat nyújtsunk diákjaink számára. Nem várhatjuk el, hogy egy-egy iskola minden számban „profi” versenyzőket hozzon magával, hanem lehetőséget adunk a tehetséges „amatőröknek”, a csak kedvtelésből sportolóknak is. Jó lenne tehát, ha egy-egy intézmény minél több számban képviseltetné magát, létszámkorlátot csak az utazás megszervezése jelent, amelyet minden intézmény maga kell, hogy felvállaljon. Esetleg szóba jöhet az, hogy egymáshoz közel eső, vagy egy útvonalon lévő iskolák közösen fogadjanak egy autóbuszt. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően szeretettel látjuk a határon túli magyar református középiskolák versenyzőit, csapatait!

  Gyakorlati tudnivalók:
  A jelentkezési lapon kérjük feltüntetni az esetleges szállásigényt, és azt, hogy mikorra, milyen közlekedési eszközzel várható a csoport érkezése. A korábbi években gondot okozott a helyszíni nevezés, mert a nevezéseket elektronikusan rögzíteni kell. Ezért kérjük a nevezési határidő (2010. szeptember 23.) pontos betartását, valamint azt, hogy a nevezési lapot faxon és e-mailban is szíveskedjenek elküldeni! A helyszínen utólagos nevezést nem tudunk elfogadni, legfeljebb pontosítás történhet!

  Meleg étkezést nem tudunk biztosítani, mert a verseny színhelye távol van az iskolától. A verseny helyszínén ásványvíz, alma és pogácsa áll a versenyzők és kísérők rendelkezésére. Kérjük a résztvevőket, hogy ezen túlmenően saját igényeik szerint gondoskodjanak ellátásukról.

  A pénteken érkezőcsoportokat arra kérjük, hogy a Református Kollégium épületében jelentkezzenek (Kálvin tér 16), a szombaton érkezőket egyenesen a stadionba várjuk. A vonattal érkezők legegyszerűbben villamossal érhetik el a stadiont, a csónakázótónál kell leszállniuk, és gyalog sétálhatnak el a stadionig.

  Költségek:
  A versenyzőktől 800 Ft nevezési díjat kérünk. A szállást és reggelit kérőktől ezen felül 1000 Ft térítési díjat kérünk. A beküldött nevezési lapok, illetve a tényleges résztvevők létszáma alapján állítjuk ki a számlát a résztvevő intézmények nevére, postán elküldjük, és utólagosan átutalással kérjük a részvételi díjak rendezését. A határon túli református iskoláktól idén sem kérünk nevezési és térítési díjat!

  Őszintén remélem, hogy a korábbiaknál is több református középiskola eleget tud tenni meghívásunknak, s újra jó hangulatú, felejthetetlen versenyek szemtanúi leszünk:

  Győri József
  igazgató

 • Református középiskolák VIII. nemzetközi atlétikai találkozója, Versenykiírás

  1. A verseny célja:

  • Az egykori református középiskolai atlétikai hagyományok ápolása, az országos és nemzetközi verseny megrendezése, megalapozva a rendszeres versenyzés lehetőségét.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Tükörterem, 2010 - 37. hét

   

  {loadposition zq_tt2010-37-het}

   

  A Napi Menü letölthető PDF formátumban INNEN

 • Tükörterem, 2010 - 38. hét

   

  {loadposition zq_tt2010-38-het}

   

  A Napi Menü letölthető PDF formátumban INNEN

 • 2010. október

   

  {loadposition zq_2010-10}

   

  A Napi Menü letölthető PDF formátumban INNEN

 • Tükörterem, 2010 - 39. hét

   

  {loadposition zq_tt2010-39-het}

   

  A Napi Menü letölthető PDF formátumban INNEN

 • Tükörterem, 2010 - 40. hét

   

  {loadposition zq_tt2010-40-het}

   

  A Napi Menü letölthető PDF formátumban INNEN

 • Tanárok fogadó órája a Református Kollégium Gimnáziumában 2010/11

   

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Tükörterem, 2010 - 41. hét

   

  {loadposition zq_tt2010-41-het}

   

  A Napi Menü letölthető PDF formátumban INNEN

 • Tükörterem, 2010 - 42. hét

   

  {loadposition zq_tt2010-42-het}

   

  A Napi Menü letölthető PDF formátumban INNEN

 • Tükörterem, 2010 - 43. hét

   

  {loadposition zq_tt2010-43-het}

   

  A Napi Menü letólthető PDF formátumban INNEN

 • Hirdetés, 2010. szeptember 15.

  Étkezés

  Felhívom tanulóink figyelmét arra, hogy minden hónap 20-ig osztálykeretben készítsétek el a nem kollégista tanulók étkezési rendelését, és adjátok le az étkezési pénztárban. A havi étlap mindig elérhető  az iskola honlapján a Közérdekű információk – NAPI MENÜ menüpont alatt. Kérem, hogy az étkezési díjak befizetésére is ügyeljetek, és a kiírt napokon fizessétek be az előző havi ebédek árát. Felhívom a figyelmet arra, hogy betegség, hiányzás, esetén azonnal jelezzétek az ebéd lemondását!

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Tükörterem, 2010 - 44. hét

   

  {loadposition zq_tt2010-44-het}

   

  A Napi Menü letólthető PDF formátumban INNEN

 • Tükörterem, 2010 - 45. hét

   

  {loadposition zq_tt2010-45-het}

   

  A Napi Menü letölthető PDF formátumban INNEN

 • Előzetes tájékoztató a 2011/12-es tanévre történő felvételi eljárásról

  Felvétel a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumába a 2011/2012. tanévre

  A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona felvételt hirdet a 2011/2012. tanévre. Elsősorban református vallású, legalább átlagosan jó tanulmányi eredményű tanulók jelentkezését várjuk. A jelentkezési lap mellett minden tanulóról lelkészi jellemzést kérünk. Az elmúlt évekhez hasonlóan  a négy évfolyamos, speciális tantervű osztályok mellett öt évfolyamos, nyelvi előkészítő osztályra épülő képzést is indítunk.

  A 2011/2012. tanévre szóló felvételivel kapcsolatos információkat (időpontok, a jelentkezés módja, a felvételi vizsgák tárgyankénti követelményei, induló osztályok típusai) a részletes Felvételi Tájékoztatóban közöljük, amely 2010. október 15-től megtekinthető a debreceni lelkészi és a tiszántúli esperesi hivatalokban, megrendelhető vagy megvásárolható iskolánk Titkárságán (cím: 4044. Debrecen, Kálvin tér 16, telefon (52) 516-896). A Felvételi Tájékoztató megtekinthető – a fent jelölt időponttól – a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának internetes honlapján (www.drkg.hu) is.

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

 • Szülői értekezleti meghívó, 9. évfolyam, 2010.10.08.

  KÖRLEVÉL

  a  9. osztályos tanulók szüleinek

  Kedves Szülők! Gondviselők!

  Debrecen, 2010. szeptember 30.

  Szeretettel köszöntöm Önöket iskolánk Nevelőtestülete nevében. Remélem, gyermekük túlesett az iskolakezdés és az új környezetbe kerülés első nehézségein. Iskolánkban gyakorlattá vált, hogy szeptember végén vagy október elején külön szülői értekezletet tartunk a 9. évfolyamos tanulók szülei részére. Természetesen, egyes tárgyakból még alig vannak osztályzatok, a tanárok sem ismerhettek meg mindenkit, még talán név szerint sem.  A mostani találkozás arra ad lehetőséget, hogy személy szerint megismerjék a szülők gyermekeik tanárait, nevelőit, feltehessenek olyan kérdéseket, amelyek az elmúlt egy hónap tapasztalatai alapján fogalmazódtak meg bennük. Különösen fontos lehet a mostani találkozás azoknak, akiknek a gyermekei beilleszkedési, tanulási zavarokkal küzdenek az iskolában vagy a kollégiumban. Mindenkit szeretettel látunk erre az alkalomra, de „nem várjuk el”, hogy minden szülő jelen legyen. Akinek munkahelyi elfoglaltsága vagy más akadálya van, egy későbbi, egyeztetett időpontban is szívesen állunk rendelkezésére. A tanulók ellenőrző könyveibe rövidesen bekerülnek a tanári fogadóórák időpontjai, ezek az iskola honlapján is megtekinthetők. (Emlékeztetőül: Az iskolai őszi, mindenkit érintő szülői értekezletét 2010. november 25-én és 26-án tartjuk, amelyre természetesen a 9. osztályos szülőket is várjuk.)

  Regisztráljon a tovább olvasáshoz...

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap