20201709Sze

Betűméret

Megjelenés

Profil

Menüstílus

Kezelőpanel

4.4. Kollégiumi ballagás

Érettségi előtt végzős diákjaink nem csak az iskolától, hanem az internátustól is búcsút vesznek. Egy április végi napon elköszönnek az oly jól ismert kollégiumtól és minden lakójától. A 12. évfolyamos tanulók ünneplőbe öltözve, énekelve végigjárják az épület minden helyiségét.

Ezután a tornateremben gyűlik össze minden diákunk és munkatársunk, ahol először a kollégium vezetője tart egy rövid áhítatot, majd egy személyre szóló igeverssel bocsátja a negyedikeseket útra. Ez alkalomból mindannyian ajándékba kapnak egy, a nevelők által aláírt fotót, ez a fénykép segít majd emlékezni diáktársaikra. Végül néhány kedves szóban megköszönik nevelőik munkáját. Az ünnepséget a mindenkori 11. évfolyam műsora zárja, amelynek közkedvelt része a vetítés. A megjelenő képek a diákélet hétköznapi pillanatait idézik fel, így együtt nevetünk és emlékezünk az internátusban töltött négy esztendőre.

Ezután az internátusvezető az áhítati teremben szeretetvendégséggel várja végzőseinket, ahol tovább folyhat az emlékezés kötetlen formában.

E nap estéje búcsúzkodással, fényképcserélgetéssel telik, amit megkoronáz a 9. évfolyam szerenádja. Az esti takarodó után a legkisebbek izgatott készülődés után néhány énekkel kedveskednek negyedikeseiknek, így köszönve el tőlük.

Digitális évkönyvek

Könyvtár

Reformáció emlékév

Régi honlap