„REGIONÁLIS NYELVI TEHETSÉGKUTATÓ” VERSENY ANGOL NYELVBŐL, 2019

A verseny célja, hogy népszerűsítsük a fiatalok körében az idegen nyelv tanulásának szépségét és hasznosságát, illetve, hogy a tanulók megtapasztalják a nyelvtudás közösségépítő szerepét, megismerjék a célnyelvi ország kultúráját.

A verseny két fordulóban zajlik. A verseny első, írásbeli fordulóját 2019. október 15–17. között rendezzük három helyszínen: Vésztőn, Mátészalkán és Debrecenben. A vidéki helyszíneken iskolánk küldöttsége is jelen lesz, és szülői értekezlet keretében tájékoztatást tart azon nyolcadikos és hetedikes diákok és szüleik számára, akik akár a nyelvi előkészítő osztályunk, akár a hagyományosan működő négy évfolyamos képzésünk iránt érdeklődnek.

A 2019. november 14–15-én megrendezendő szóbeli fordulóra az írásbelin jó eredményt elérő versenyzőket hívjuk felkészítő tanáraikkal együtt.

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, a legeredményesebb tanulók lehetőséget kapnak arra, hogy egyszerűsített felvételi eljárással a 2020/2021-ben induló nyelvi előkészítős osztályunk tanulói legyenek.

A versenyen való részvétel feltétele és a jelentkezés módja:

A versenyen részt vehet minden olyan 8. osztályos diák, aki bármely református általános iskola tanulója, illetve aki nem református általános iskolába jár, de kötődik a református egyházhoz.

A tanulók jelentkezését a mellékelt, vagy honlapunkról letölthető csoportos (vagy egyéni) jelentkezési lapon kérjük eljuttatni a gimnázium titkárságára faxon, e-mailben, levélben vagy személyesen. Amennyiben a tanulót iskolája csoportos jelentkezési lapon regisztrálja, akkor az egyéni jelentkezési lapot nem szükséges beküldeni.

Jelentkezési határidő: 2019. október 07.