Diák könyvajánló

Ezt olvastam.

refis olvasókör

November hónap könyvajánlói a 9. ny osztályból

Dashner, James : Az útvesztő

Ez a könyv fiatal fiúkról szól, akiket egy Tisztás nevű óriási térre küldenek, hogy ott boldoguljanak. A probléma az, hogy az emlékezetüket kitörölték, és az egyetlen dolog, amire emlékeznek, az a nevük. Rövid idő alatt rájönnek, hogy a Tisztás, ahol élnek egy óriási útvesztő közepe. Hosszú évekig kutatják a kiutat, mindhiába. Végül megérkezik az utolsó „Tiszttárs”, Thomas, és az egyetlen lány, Theresa. Érkezésük után minden megváltozik, az események felgyorsulnak. Kiderül, hogy a Tisztás csöppet sem biztonságos hely, mivel az útvesztő őrzői, a „Siratók” megtámadják őket. Aki kíváncsi a fordulatos befejezésre, annak ajánlom, olvassa el a könyvet.

Győri Zsófia 9. ny

Armentrout, Jennifer L.: A visszatérés

A könyv alaptörténete a görög mitológián alapul, azaz istenek, félvérek és tiszták életét humoros, feszült és vággyal teli módon mutatja be.Amikor Sethet, az apolliónt egy isten megbízza azzal, hogy egy halandó testőre legyen, még ahhoz is több kedve lenne, hogy fürdőszobát pucoljon.Ám amikor meglátja ezt a bizonyos „halandót”, még a szava is eláll. Megérti miért kapta parancsba: „Mindent a szemnek, semmit a kéznek!” Természetesen Josie, a „halandó” élete is felfordul attól, mi vele történik. Akik kalandra, élményre, szenvedélyre vágynak, függői, „szerelmesei” lesznek e könyvnek, de nemtől függetlenül ajánlom bárkinek, szeretni fogjátok.

Felszeghy Luca 9. ny

Leiner Laura: Bábel

Egy nap a nővérem polcán kutakodva vettem észre ezt a regényt, amelynek már a borítója felkeltette az érdeklődésemet. Ez a könyv Leiner Laurától a Bábel volt. Egy 17 éves gimnazista lányról, Latter Zsófiról szól, aki blogot ír, és a barátaival fesztiválozni indul. Nagy RHCP rajongó, ezért nem kérdés, hogy mennyire várja a koncertet. Nem is sejti mennyi váratlan fordulat várja őt és barátait. A könyvben minden benne van, ami kell: szerelem, barátság, humor, szórakozás, félreértés és egy iszonyatosan nagy buli. Minden korosztálynak ajánlom, mert mindenki bele tudja élni magát a cselekménybe. Az írónő ugyanis nagyon jól át tudja adni az érzéseket. Ha kell együtt sírunk vagy nevetünk a szereplőkkel.

Hegedűs Csenge 9. ny

Mindhárom könyv online olvasható: Ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Leiner Laura: Bábel https://konyvburok.blog.hu/2016/06/26/babel_615

Dashner, James: Az útvesztő https://ebukultra.webnode.hu/_files/200000011-51b3152ae0/James_Dashner_Az_Utveszto.pdf

Jennifer L. Armentrout  Visszatérés (Titan 1.) https://pdfanitakonyvei.blogspot.com/2018/03/jennifer-l-armentrout-titan.html

Olvasd el te is !