Intézményi intézkedések a veszélyhelyzet kapcsán

Kedves Diákok! Kedves Szülők!

Nyilván mindenki értesült már a világméretű járvány kapcsán Magyarországon bevezetett rendkívüli intézkedésekről. Ezek iskolánk működését, eltervezett programjait is érintik, de a járvány terjedésének megakadályozása most mindennél fontosabb feladat.

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a jelenlegi rendelkezések szerint az általános és középiskolák működése zavartalanul folytatódik. Kénytelenek voltunk ugyanakkor – a központi rendelkezésekkel összhangban – minden olyan programot, eseményt leállítani, illetve elhalasztani, amelyeket központilag is töröltek, illetve halasztottak.  

Az intézményünket érintő legfontosabb intézkedések a következők:

  • Halasztásra került a 9. és 11. évfolyamosok számára meghirdetett nyári külföldi nyelvtanulási program, Köszönjük, hogy a diákok nagy része már regisztrált, sőt sokan már alá is írták a nyilatkozatot. A halasztás miatt okafogyottá vált a péntekre és szombatra meghirdetett szülői tájékoztató értekezlet, kérjük a szülőket, hogy ne jöjjenek be ilyen céllal.
  • Halasztottuk, illetve töröltük a tervezett tavaszi diákcseréket, külföldi utakat  (svájci, német, kolozsvári diákcsere, kassai osztálykirándulás).
  • Elmaradnak a református iskolák szaktárgyi és sport versenyei, tehát nem rendezzük meg a református középiskolák torna és röplabda versenyét.
  • A Kollégium Főépületében elhelyezkedő Hittudományi Egyetememen március 12-től megszűnik a hagyományos oktatás, távoktatásra térnek át. Valószínűleg korlátozni fogják a Főportán, illetve a Kollégium udvarán való közlekedési lehetőséget, diákjaink a Darabos utca felőli bejáratot használhatják majd.
  • A március 15-re, vasárnapra tervezett ünnepségünket nem tartjuk meg, a szombati precest és a vasárnapi istentiszteletet internátusi keretben oldjuk meg.
  • A határon túli diákjaink hazautazásával kapcsolatban fenntartói állásfoglalást kérünk, addig az érintettek legyenek türelemmel!

Mindenkitől megértést, türelmet, a rendelkezések szigorú betartását és betartatását kérjük!

Kérem, hogy imádkozzunk a betegekért, az áldozatok szeretteiért, az orvosokért, az ápolókért, a járvány mielőbbi megszűnéséért.

Debrecen, 2020. március 11.

Győri József igazgató