Tájékoztató az iskolai tanítás szüneteléséről

Kedves Szülők! Gondviselők!Kedves Diákok!

Köszönjük a veszélyhelyzetben tanúsított megértést és együttműködést. Amint arról bizonyára értesültek, március 13-án az eddigiekhez képest is súlyosabb intézkedéseket jelentettek be. A kormány elrendelte a köznevelési intézmények szokásos működésének felfüggesztését, „a távoktatásra való áttérést”. Esetünkben ez azt jelenti, hogy a hétfői naptól (március 16.) megszűnik az órarend szerinti oktatás, a diákok csoportosan nem tartózkodhatnak az iskola épületében.

Az új helyzetben az alábbi sürgős intézkedéseket jelentem be:

  • Az internátusban tartózkodó mintegy 100 tanuló számára tájékoztatót tartottunk, ők a szüleikkel egyeztetve hazautazhatnak. Javasoljuk, hogy ha lehetséges, minél több ruhát, személyes tárgyat vigyenek haza, mert bizonytalan, hogy mikor térhetnek vissza. Szombaton délelőtt lehetőséget teremtünk arra, hogy a Gimnázium épületéből a tankönyveket és a személyes tárgyakat elhozzák.
  • Az internátusokban vasárnapi estig biztosítunk ügyeletet, kérjük, hogy eddig mindenki utazzon haza. Problémát okozhat a határon túli (erdélyi, kárpátaljai, felvidéki)  tanulók hazautazása,  esetükben tanácsos, hogy a szülők személyesen jöjjenek  értük. Ha valaki nem tudja megoldani a hazautazást, minél előbb jelezze!
  • A jelenleg otthon tartózkodó kollégista tanulók esetében ajánlatos, hogy a közeljövőben visszajöjjenek a ruháikért, tankönyveikért. Akiknek lehetőségük van rá, ezt már a hétvégén (március 14-15.) vagy a következő héten is megtehetik. Az internátusban a délelőtti órákban portai szolgálat van, ekkor biztosan be tudnak jutni.
  • A Gimnázium épülete a jövő héten délelőttönként nyitva lesz. Kérjük a diákokat, hogy minél előbb jöjjenek, és vigyék haza tankönyveiket, személyes tárgyaikat az osztálytermekből.  
  • A  Gimnázium Titkársága a jövő héten munkanapokon 8 és 14 óra között működik, telefonon vagy emailben elérhetőek vagyunk.
  • Hangsúlyozom, hogy hivatalosan nem a tanítás megszűnéséról, hanem a távoktatási formára való áttérésről van szó. Iskolánk tanárai mindent megtesznek azért, hogy tanulóink önálló otthoni munkáját támogassák, segítsék. Különösen is igaz ez az érettségire készülő diákok esetében. A távoktatás feltételeit igyekszünk minél előbb megteremteni, erről a diákokat tájékoztatjuk. Kérem a szülőket, hogy rendszeresen ellenőrizzék gyermekeik tevékenységét!

Minden további fontos eseményről, tudnivalóról időben tájékoztatjuk a szülőket, diákokat. Kérem, figyeljék az elektronikus levelezésüket, a Kréta rendszer üzeneteit és az iskola honlapját, és tartsák be otthon is az egészségügyi és fertőtlenítési szabályokat.

Tisztelettel:

Győri József igazgató