Szarvasi osztálykirándulás és mezőtúri kiszállás

A 12.B osztály diákjai az elmúlt hétvégén egy kirándulással egybekötött kiszálláson vettek részt.

Szombaton ellátogattunk a szarvasi arborétumba és a mini Magyarország makettparkba, ahol japán juharok, liliomfák, mamutfenyők és tündöklő kövek között barangolva kellemes túrában volt részünk. A rendkívül részletgazdag, speciális technológiával készült makettekből álló parkban hazánk, Erdély, Felvidék, Kárpátalja és Őrvidék építészeti kuriózumai hívtak bennünket kalandra.

A nap további részét a „Berettyó-parti Athénban”, Mezőtúron töltöttük., ahová Mihalina László lelkipásztor és felesége meghívására érkeztünk. A lelkészházaspár vezetésével megcsodálhattuk az 1530-ban alapított iskolát, amely évszázadokon keresztül a debreceni kollégium partikulájaként működött. Ezután a Borsos Károly könyvtárba látogattunk, majd az iskolatörténeti múzeum könyvritkaságai csábítottak rövid időutazásra. Sétánkat a Belvárosi Nagytemplom 51 m magas tornyában zártuk.

Vasárnap részt vettünk a délelőtti istentiszteleten, ahol a magvető példázatára épülő igemagyarázatot követően diákjaink rövid műsorral szolgáltak.

Isten áldja meg a szolgáló ifjak életét és az elhangzott üzenetet.

Sz.T.J.