„VÉGRE EGYÜTT – az egészségünkért”

A hosszúra nyúlt online oktatás után, hagyományainknak megfelelően, idén is megrendeztük az EGÉSZSÉG NAPOKAT, ahol végre a diákok és tanárok együtt tölthettek el pár órát az egészség és a mozgás jegyében.

Pénteken napközben a debreceni sportéletről kiállítás volt megtekinthető az iskola folyosóin és a La Pure szappanműhely termékei is megvásárolhatók voltak. Délután a tanároké volt a főszerep, hiszen egy kellemes órát tölthettünk el együtt Tóth Melánia aromaterapeutával, ismerkedve a „boldogság illatával”, majd közös tornán vehettünk részt.

Este Szabó Sándor ultrafutó, triatlonista volt a vendégünk. A több Ironman, és dupla Ironman versenyt is teljesítő sportoló lelkesítően beszélt a pályafutásáról, az ehhez szükséges elszántságról és kitartásról kollégista diákjainkban, akik figyelmesen hallgatták tanácsait, hiszen sok sportoló van közöttük.

Másnap osztályonként vehettek részt fiataljaink a sok kihívást jelentő akadályversenyen. A különböző állomásokon kooperatvív, ügyességi játékok, aerobic, kerékpáros akadályverseny, REFI exatlon és még sok egyéb izgalmas feladat keretében mérhették össze tudásukat. A legsikeresebb csapat egy különleges élményprogramban részesült, de a többiek is egy-egy láda friss gyümölcsöt kaptak jutalmul.

A nap a sokak által ismert Jerusalema össztánc kihívással zárult az iskola udvarán.

Így emlékezik vissza egyik diákunk erre a különleges hétvégre:

„A hosszú, otthon eltöltött idő után jó volt az osztálytársakkal, barátokkal egy közösségben lenni, örülni egymásnak és a feladatok sikeres teljesítésének is. A megmérettetések során igyekeztük magunkból kihozni a maximumot, jókedvvel végezni a különböző állomások feladatait, a lehető legnagyobb erőbedobással kivenni a részét azok teljesítésében. Számomra mindig öröm, ha egy közösségben egy közös cél érdekében harcolunk. Maradandó élményekkel gazdagodtunk, megtanultuk, hogy milyen egymásért küzdeni. Hálás vagyok Istennek, hogy ez az alkalom létre jöhetett, és részt vehettem, vehettünk benne!” (Balázs Borbála 9Ny)