Tanári csendesnapok

Nem csak a diákjaink készültek augusztus utolsó napjaiban a tanítási időszakra, hanem tanáraink is, ezért csendesnapok keretében közös gondolkodással, lelki elmélyüléssel és spitituális élményekkel igyekeztünk ráhangolódni az új tanévre.

A téma ezúttal az istentisztelet volt, hiszen lelki életünkben meghatározó szerepe van az összegyülekezésnek és a közös szakrális élménynek. Egyrészt fontos tanulnunk múltunkból, református gyakorlatunkból, hogy tudatosabban legyünk jelen vasárnap a templomban, másrészt az iskolai alkalmakon időről-időre együtt gyűlünk össze a fiataljainkkal lelkileg töltődni, önmagunkat, az életünket és hitünket megvizsgálni. Mindez pedig jó, ha tudatos és közös útkeresést jelent napjaink kihívásait figyelve.

Ebben a gondolatkörben maradtunk, amikor megtekintettünk iskolánk egykori diákja, Dr. Kovács Levente, a kiállítás megálmodójának vezetésével az Evangélium 21 című képzőművészeti gyűjteményt a Modemben. Mélyen elgondolkodtató és megérintő volt nézni a kortárs alkotók munkáit, amelyekben találkozott egymással a 21. századi ember élet-megtapasztalása a bibliai gondolatokkal.

(BCSM)