R.A.B., avagy a Református Amatőr Bajnokság

A tanévkezdés egyik várva várt alkalma minden évben a R. A. B. Idén sem volt ez másként. Szeptember 11-én verőfényes napra ébredtünk és izgalmas mérkőzésekre számíthattunk. A 7 fiú és 4 lány csapat nem is hagyta cserben a szurkolókat. Az első mérkőzés már igazi izgalmakat hozott és pompás megnyitója lett az őszi bajnokságnak. A tavalyi év második és harmadik helyezett csapata feszült egymásnak és játszott egy parázs, de sportszerű mérkőzést. A két csoportban meglepetést a Zúzda csapata szolgáltatta, akik bejutottak az elődöntőbe. A másik három alakulat az előző évi R. A. B. első három helyezettje lett. Az izgalmakban és feszültségben gazdag elődöntők után mindenki várta a bronzmérkőzést és a döntőt. A harmadik helyet végül a Pegazus csapata szerezte meg. A döntőben a tavalyi bajnok Man in Black és az idei évre elsőszámú kihívóvá előlépő Berényi KFT feszült egymásnak. A rendes játékidőben Megyessy Milán és Boros Botond góljaival egy – egy lett az eredmény. A büntetőpárbajt végül a Man in Black csapata bírta jobban és megvédte elsőségét.

A lányok felnőttek teljesítményükkel a fiúk mellé. A négy lány csapatot nem osztottuk csoportokra. Mindenki játszott mindenkivel. Sportszerű, kemény és izgalmas összecsapásoknak lehettünk szemtanúi, olykor a fiúkat is meglepő megoldásokat láthattunk. Az első hely sorsa nagyon kicsin múlt, a Szirének és Csikóhalak között a gólarány döntött végül a Csikhalak javára.

Hosszú idő után újra sikerült összehozni a Tanár – Diák összecsapást. A végzős diákokkal mérkőzött meg a tanárok csapata. Az első félidőben 1 – 1 volt az állás, a tanár csapat nagyon jól tartotta magát. A második félidőben azonban a diákok kihasználták a tanárok hibáit és fáradtságát. Végül sportszerű mérkőzésen 6 – 1 –es diadalt alkottak. Ezúton is gratulálok a diákok csapatának.

A R. A. B. idén is nagyon jó hangulatban telt. A diákok ismét megmutatták, hogy a sport értéket képvisel. Barátok feszültek egymásnak, példát kaptunk sportszerűségből, becsületességből. A szurkoló diákok egész nap buzdították kedvenceiket. A legnagyszerűbb szurkolótábornak szánt tortát végül a Berényi KFT szurkolói kapták meg.

(Győri István igazgatóhelyettes, testnevelő tanár)

Helyezettek:

Fiúk:

 1. Man in Black
 2. Berényi KFT
 3. Pegazus Se
 4. Zúzda
 5. Brazilok
 6. Fülőp és Társai
 7. Mátészalkai Mágusok

Legjobb kapus: Németh Balázs

Legjobb játékos: Boros Botond

Gólkirály: Megyessy Milán

Lányok:

 1. Csikóhalak
 2. Szirének
 3. Zingek
 4. Dínókacsák