Diákunk versei az Alföld folyóiratban

Csizmadia Bodza Réka, 10. d osztályos tanulónk három versével jelent meg az Alföld folyóirat júniusi szépirodalmi rovatában. 

Az 1954-ben alapított folyóirat az 1970-es években vált országos jelentőségű lappá. Az Alföld különböző szerkesztői korszakaiban állandó szándék volt, hogy a folyóirat tartósan nyitott maradjon minden megjelenő szellemi- és kulturális irányzat felé, a fiatalok irodalmi érdeklődésének fenntartása céljából.Bodza ebbe a közegbe kerülhetett be alkotói tevékenységével, ahol olyan rangos szerzők is közölték szövegeiket korábban, mint Eszterházy Péter, Tandori Dezső vagy Oravecz Imre. 

Diákunk megjelenése a lapban azért is különleges és tehetségét hűen tükröző dolog, mert az Alföldnek több, mint tíz éve nem volt ilyen fiatal szerzője.Bodza egyedi és mély versnyelvében nem csak olvasottsága és szorgalma, hanem iskolai tapasztalatai is jelentős nyomot hagytak. Szövegei alakításában nagy segítséget és sok inspirációt kapott intézményünk Csokonai Önképzőkörétől, amelynek keretében irodalmi érdeklődésű diákjaink véleményükkel formálhatták Bodza lírai világát. Az önképzőköri munkával szorosan összekapcsolódott a Zöld kilincs Versműhelyének rendszeres látogatása, amelyet Áfra János, kortárs költő működtet a költészet iránt érdeklődők számára a Modemben. Bodza itt is megoszthatta, kritikára bocsájthatta szövegeit, többször is közönségdíjat nyerve az alkalmak végén. 

(Tóth Áron magyartanár)

Csizmadia-Bodza-Réka-versek