Együtt örültünk végzőseinkkel a szalagtűzőn

Maturanduszaink még valószínűleg ízlelgetik ezt a szót önmagukra gondolva. Ezentúl ugyanis kabátjukon viselik a Debreceni Református Gimnáziumot jelképező kis, zöld alapon sárga cérnával hímzett szalagot. Ők a végzősök, az érettségi vizsgára készülő diákok.

Büszkék vagyunk rájuk, hiszen sokszínűek, tehetségesek, véleményüket vállaló fiatalok. Minderről bizonyságot tettek a Nagytemplomban megrendezett szalagtűző ünnepségen is, ahol mély, igei gondolatok, tisztán felcsendülő népdalzsoltár, oboajáték, hálaének és szavalat hangoztak el általuk. Igazgatónő személyes és egyben elgondolkodtató útra bocsátó üzenete után a szalagtűzés percei következtek.

Az ünnep második részét, hagyományainkhoz hűen a Lovardában tartottuk, ahol az évfolyamtánc, az angolkeringő méltóságteljes lépéseit a latin, spanyol és rock koreográfiák követték sok ötletes és a nézők számára meglepetést tartogató, színvonalas megoldásokkal. Ez, természetesen, nem volt csoda, hiszen fiataljaink már hosszú hetek óta lelkesen készültek erre a jeles alkalomra. Volt osztály, amel szinte hajnalban kezdte a próbákat és volt, aki későn este. Az erőfeszítésük meghozta gyümölcsét, nagyon ügyesen és lelkesen, az osztályfőnökök részvételével mutatták be táncaikat. A műsort a Debrceni Hajdú Néptáncegyüttes fiataljai színesítették, akik rendkívüli előadását ezúton is köszönjük! Az estét élőzenés bál zárta, ahol diákjaink kedvükre táncolhattak és együtt örülhettek.

Sok erőt és áldást kívánunk a végzősöknek az utolsó gimnáziumi évük kihívásaihoz!

(BCSM)