A kibocsátó istentiszteletről

A téli szünet előtti utolsó lelki alkalom mindig nagyon különleges és meghitt hangulatú esemény. Az elmúlt két évben sajnos nem lehetett részünk benne, így idén talán még inkább készült rá diákságunk és tanári karunk. A gyertyák pici, kedves fényei és a körülölelő félhomály megállásra késztetett valamennyiünket az utolsó tanítási napok dolgozatírós hajrája után. Az alkalom zeneileg is különleges volt, hiszen a diákok kórusa és a zenekar is megszólalt karácsonyi énekeivel, de a leginkább szívmelengető talán az a pár perc volt, amikor a közel 400 diák három szólamban zengte, hogy “Dicsőség mennyben az Istennek….”

Fehér Norbert vezető vallástanár igei szolgálata után a végzős vallás fakultációs diákok színvonalas előadása gondolkodtatott el bennünket a fény születéséről az adventi üzenet és a hétköznapi valóságunk tükrében.

Különösen nagy öröm volt számunkra, hogy ezúttal nyugdíjas tanárkollégáink is megtiszteltek bennünket jelenlétükkel és valamennyien együtt készülődhettünk a Megváltó születésére.

(BCSM)