Sítábori kalandok

Január utolsó napjaiban az iskola sítáborában vettünk részt népes csapattal. Szállásunk gyönyörű környezetben az ausztriai Villach közelében volt, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket, s minden nap finom és bőséges vacsorával várták a fáradt síelőket.

Reggelente busszal utaztunk a pályarendszerhez vezető felvonók alsó állomásához. Innen egy látványos lanovkázás után a síterület központjába érkeztünk és mindenki a sítudásának megfelelő pályát választhatta. A kezdőkkel nagy türelemmel és segítőkészséggel foglalkozott Nagy Radvány tanár úr és Nagyné Dudik Tünde tanárnő, akiknek köszönhetően mind középhaladó síelővé váltunk. A haladókat pedig Győri István és Varga Viktor tanár úr segítette. Mindannyiunk számára nagy élmény volt a csodaszép Gerlitzen havas tájain síelni és a kezdeti ködös napok után a ragyogó napsütést is megtapasztalni.

Az egész napos síelést követően visszatértünk szállásunkra. Minden este vacsora után közös áhítaton vettünk részt, amit egy-egy évfolyam által szervezett játék követett. Jó volt a napok végén elcsendesedni, megpihenni és kötetlenül együtt lenni.

Hálásak vagyunk, hogy testnevelő tanáraink megszervezték ezt a tábort, segítettek a síelés fortélyait elsajátítani, illetve a haladóknak tovább fejlődni. S azért is, hogy így a félév végén kikapcsolódhattunk és új kapcsolatokat is építhettünk.

(Makrai Boglárka 12. D)