Adománygyűjtés diákkezdeményezésre

Végzősünket, Erős-Joó Kincsőt mélyen megérintette a földrengés okozta sok fájdalom, veszteség, és elhatározta, hogy megtalálja a módját, hogy diáktársaival együtt segíthessen a bajbajutottaknak. A következőkben az ő gondolatai olvashatók:

“Amikor először hallottam a szíriai helyzetről nagyon megérintettek a hírek és a képsorok. Szinte fel sem foghatjuk, hogy mit jelentene, ha a családunk, a szeretteink, az otthonunk vagy akár mi magunk is a romok alatt lennénk. Ilyen esetekben döbbenünk rá igazán, hogy mennyire nem tudjuk irányítani az életünket, hiába hisszük, hogy a magunk urai vagyunk. Sőt, nem csak irányítani nem tudjuk az életünket, de az életünk sem a miénk. Azt is csak kaptuk, s ugyanúgy vissza is kell majd adnunk majd. Ennek tudata segíthet abban, hogy ne őrüljünk bele a tragédiákba, hanem az élet legváratlanabb fordulatait is Istentől tudjuk elfogadni. Bármilyen nehéz helyzetben vagyunk, hisszük, Isten velünk van és segítséget küld.

Ezek a gondolatok indítottak arra, hogy végzős gimnazistaként és főapparitorként gyűjtést kezdeményezzek iskolánkban és megkeressem Debreceni Református Hittudományi Egyetem diákvezetőit is. Mi, akik már átéltük, hogy mit jelent Isten támogató szeretete az életünkben, most együtt segíthetünk a bajban lévőknek pénzadományainkkal.

Légy eszköz te is Isten kezében, hogy rajtad keresztül mások is megláthassák gondviselését!

Csatlakozz te is, tedd adományodat a kihelyezett perselyekbe vagy utald át a Református Szeretetszolgálat számlaszámára (10702019-85008898-51100005) és oszd meg a plakátot, hogy eljusson ismerőseidhez is a gyűjtés híre! Köszönjük segítséged!”

(Erős-Joó Kincső 12.B)