Reformuláció, avagy refisek a Reformulán

Több hónapos felkészülés után vettünk részt március 25-én szombaton a Reformula Challenge nagydíján. Ez a verseny a műszaki és lelki fejlődésünket szolgálta. Iskolánk két csapattal indult Budapestre, hogy összemérjük tudásunkat az ország különböző részeiről érkezett versenyzőkkel.

A napot kalandos túrával kezdtük, a Szabadságszobortól csodáltuk Budapest nevezetességeit. Ezután a Bibliamúzeumban izgalmas tárlatvezetéssel vártak. Az ínycsiklandozó ebéd (illetve brownie) után kezdődött a Reformula Challenge utolsó megmérettetése. Bibliai kérdésekre válaszolva gyorsíthattuk az előzetesen elkészített, virtuálisan üzemeltetett drónunkat. Két csapatunk ugyanazon futamon versenyzett a továbbjutásért, ahol a Refinfó nevű csapat (Darabont Dóra, Faragó Anikó, Fülöp Zsombor, Magyar Máté) harmadikként továbbjutott, a Nagyok (Aszalós Evila, Nagy Anna, Pál Dominik, Szeles Sándor) negyedik helyezen végeztek, majd az RCA autóversenyében vettek részt.

Az áhítat után a került sor díjátadóra, ahol minden résztvevőt díjaztak. A célul kitűzött BME pontot mindkét csapatunk megszerezte.

A verseny részletei: http://www.mernokmisszio.hu/reformula-csapatok-2023/

(Tarsoly-Szabó Katalin műszaki munkaközösségvezető)