Diákbeszámoló a Kárpát-medencei Református Középiskolák XXVI. Találkozójáról

Az idei találkozót Felvidéken, Rimaszombatban rendezték meg, a Tompa Mihály Református Gimnáziumban. Iskolánkat Patócs Dóra matematika-angol tanár, Varga Viktor testnevelés-biológia tanár, Cservák Lehel (11.D) és Oláh Barbara (12.A) képviselte.

Közösen indultunk el Debrecenből a Dóczy Gimnázium küldöttségével. Az eseménysorozat zászlós felvonulással kezdődött az iskolától a templomig, melyet istentisztelet követett. Az este folyamán ismerkedő játékok segítségével tehettünk szert új barátságokra.

Másnap a reggeli áhítat után az Andrássy családról szóló érdekes előadáson vehettünk részt, majd Petőfi legendás barátságairól hallhattunk a helyi múzeumban és a városi sétán. Városismereti játék segítségével körbejártuk Rimaszombatot. A helyi iskola esti zenés műsorába többen is beszálltunk közös éneklésre, majd az estét táncház zárta.

Mivel az időjárás kedvezett, a murányi vár romjaihoz túráztunk, ahonnan a fantasztikus kilátás nyílt a környékre. Megtekintettük Sztracenát, Oláhpatakot, Rozsnyót, majd Várhosszúrétet, ahol megkoszorúztunk a második világháborús emlékművet is.

A vasárnap délelőtti záró istentiszteletre zászlós felvonulással mentünk, majd búcsút vettünk új barátainktól. Öröm volt megismerni és időt eltölteni ennyi értékes emberrel, akikkel mindenképp tartani fogjuk kapcsolatot. Fantasztikus érzés, illetve élmény volt együtt lenni olyanokkal, akiknek szintén Isten van az első helyen életében.

                                                                                                          (Oláh Barbara 12.A)