Emlékezés a Rákóczi Szövetséggel

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából látogattunk Budapestre a Rákóczi Szövetség jóvoltából

2024. február 23-25. között rendezte meg a Rákóczi Szövetség az éves középiskolás vezetői fórumát, amelyen száztíz középiskolai szervezet képviseltette magát a Kárpát-medencéből. A rendezvénynek a Lónyai Utcai Református Gimnázium adott otthont.

A fórumon többek között az okos eszközök egészséges használatáról is hallhattunk előadást, volt kerekasztal beszélgetés, bemutatkozott a Déryné-program, volt színházi előadás és táncház is. Ezen kívül a Zeneháza, Nemzeti Múzeum és a Vígadó is látogatási célként szerepelt a programban. A tanárok a Nemzeti Színházban nézték meg Bulgakov: Mester és Margarita c. előadását. Ezalatt az idő alatt a diákok a Lónyai Utcai Református Gimnáziumban a Helység kalapácsa c. interaktív előadáson vettek részt.

A legfontosabb az ismerkedés és a kapcsolatok erősítése volt a hétvégén. Elhangzott emellett a 2024-es év program ismertetője, ami több ezer diáknak és tanáraiknak szól.

Vasárnap, február 25-én emlékeztünk meg a kommunizmus áldozatairól a Vértanúk-terén, ahol a kegyelet és az emlékezés virágait helyeztük el a Nemzeti vértanúk emlékművénél.

Az Országházba is ellátogattunk, majd búcsút vettünk barátainktól és hazaindultunk.

Köszönjük a lehetőséget a Rákóczi Szövetségnek, és mindezért hálásak vagyunk Istennek!

Katona PéterRákóczi Szövetség-DRKG