Idősek között jártak diákjaink a költészet napján

Két héttel ezelőtt azzal a kéréssel fordultak az intézményünkhöz a Nyitott Ajtó Szociális Otthon munkatársai (Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség), hogy a költészet napján egy irodalmi műsorral tegyük színesebbé a nappali ellátásban részesülő ellátottak aznapi lelki gondozását.

Örömmel tettünk eleget a kérésnek, mert fontosnak tartjuk a kultúra értékét, illetve a generációk kapcsolódását az ilyen jellegű programok által. Színes műsorral készültünk, Irinyi Tamás tanár úr a líra sajátosságát, a zeneiséget is igyekezett kiemelni, mikor szereplőket válogatott, így a versek mellett zongoradarabok, egyházi énekek és népdalok is elhangzottak.

A kedves fogadtatás, a közönség figyelme, csendje megtisztelő volt számunkra, azt éreztük, valóban kíváncsiak a mondanivalónkra. A nézők minket látva visszaemlékezhettek ifjúságukra, s tudtunkra adták, jólesett nekik a múltidézés. Kedves szavakkal, tanácsokkal köszöntek el tőlünk, mi pedig jó élményként könyveltük el, hogy ennek a szeretetteljes közegnek a részei lehettünk.

(Csizmadia Bodza Réka 12.D)