Titokzatos díjátadó iskolánkban

A hetekben feltünést kelthettek az alagsori informatika termekben felfestett QR-kódok, amelyek egyre többeket tettek kíváncsivá, vajon mit is rejthetnek. Sokan próbáltuk beolvasni őket, hogy tartalmukat felfedhessük, de erre csak április 10-én szerdán derült fény, méghozzá ünnepélyes keretek között.

Minden évben átadják a Mónus Béla-díjat iskolánk egyik kiváló diákjának. Idén ezt rendhagyóan kreatív módon tette meg gimnáziumunk. Az átadás napján a Szele Tamás teremben gyűltek össze a kíváncsi tanárok és diákok, hogy láthassák, ahogy a nagy rejtély végre lelepleződik.

 Az ünnepséget Branda Tamás tanár úr bonyolította le, elsőként Győri József, iskolánk volt igazgatója osztott meg a jelenlévőkkel néhány gondolatot Mónus Béláról, a díj névadójáról, akit igen jól ismert, hiszen igazgatóhelyettesként segítette az ő munkáját évekig. Győri igazgató úr elmondása szerint Mónus Béla iskolánk polihisztora volt, aki az informatika és fizika oktatásában jeleskedett, de emellett kántusvezető és tag is volt, valamint orgonán is kiválóan játszott.

Emlékének, szakmai múltjának felidézését követően Igazgatónő mondott beszédet, amelyben kiemelte, mennyire büszke diákjainkra, akik hasonlóan szerteágazó érdeklődési körökben jeleskednek, mint iskolánk mindenhez értő egykori tanára. A QR-kódok csak ezt követően váltak beolvashatóvá és bár már mindannyiunknak volt arról sejtelme, mit találunk mögöttük, mégis izgatottan néztük meg őket. A beolvasott kód egy újonnan létrehozott honlapra navigál bennünket, amely leírja mi is pontosan a díj jelentősége és felsorolja a nyertes diákokat a korábbi évekből. Az idei jutalmazott nem más lett, mint Nagy Anna Nóra, 12. B osztályos diák. Gratulálunk neki!

Ez a cím valóban nagy megtiszteltetés a díjazottaknak évről évre, és most Anna is beléphetett ebbe a kitüntetett körbe. Izgatottan várjuk, hogy a jövő évben melyik tehetséges diák lesz az, aki ezt az elismerést magáénak tudhatja.

Köszönjük a szervezést Branda Tamás tanár úrnak!

(Csige Anna 11.D)