Vendégeink érkeztek az ibrányi és kisvárdai kollégiumból

Május 30-án, egy szeszélyes, igazi tavasz végi napon Internátusunk vendégül látta Ibrány és Kisvárda kollégiumának 8-8 diákját és kísérő nevelőiket.

A közös ének után iskolánk igazgatója köszöntötte a játékos, laza, ismerkedős délutánra összegyűlteket. Míg a kísérőtanárok egy előadást hallgathattak meg a lányinternátus vezetőjétől, addig a diákok vegyes
csoportokat alakítva felfedezhették ősi Kollégiumunk történetét, kincseit, mely után játékos feladatlap kitöltésével adtak számot figyelmükről. A szellemi erőpróba után fizikai következett: az Ókollégium udvarán kipróbálhatták a gerundiumok fogását, tartását. A régi diákság egykori tűzoltó szerszámait érdeklődéssel vették kézbe, s egymást lelkesen biztatták a versenyen, ahol az értékes történelmi információk mellett szintén pontokat gyűjthettek csapataiknak. Ezután a gimnázium épületébe szaladtunk át egy rövid zápor alatt, ahol akadálypályás kiütő várta a tornateremben csapatainkat. A játék, és az iskola rövid bemutatása, bejárása után a Tápintézetbe visszatérve jól megérdemelt jutalom, majd vacsora zárta a napot.

Reméljük, vendégeink jól érezték magukat, s még az este leszakadó zivatar előtt élményekkel tele érhettek haza.

Köszönjük a találkozás lehetőségét!

(Dan Írisz – lányinternátus vezető)