Tájékoztatás a digitális oktatás bevezetéséről

Kedves Szülők! Gondviselők!

Kedves Diákok!

Köszönjük a veszélyhelyzet kapcsán hozott intézkedések során megtapasztalt együttműködést és megértést. A továbbiakban is támaszkodni kívánunk az intézmény, a szülők és diákok közös, felelősségteljes hozzáállására.

Fontos kérések:

  • Az internátusi tanulók közül sokan hazaköltöztek. Akik ezt nem tudták megtenni, de szeretnék a gyermekeik személyes dolgait, ruháit hazavinni, ezt minél hamarabb tegyék meg. Ennek módjáról az internátusok vezetői értesítéssel lesznek.
  • Kérjük, hogy az osztálytermekben lévő szekrényekből is minél hamarabb vigyék el a diákok személyes tárgyaikat, könyveiket, füzetieket. Az iskola épülete jelenleg munkanapokon 8 és 15 óra között van nyitva.

A mai napon egyeztettünk tanárainkkal az online, digitális oktatás lehetőségeiről. Az egyes tantárgyak igényei, illetve a tanáraink által választott módszerek különfélék lehetnek, de néhány fontos kérésünk van minden tanulóhoz:

  • Kérjük, hogy minden tanulónk regisztráljon a www.mozaweb.hu honlapon. Ez a honlap ingyenessé vált. Sok tananyag és feladat ezen a honlapon lesz hozzáférhető diákjaink számára. A szaktanárok várhatóan más ingyenes honlap felkeresését is javasolni fogják.
  • Kérjük, hogy minden tanulónk rendelkezzen egy gmail-es email címmel, amit juttasson el minél előbb az osztályfőnökének! Az email címeket egyrészt közvetlen kapcsolattartásra használjuk, másrészt ezzel lehet majd belépni a Google Osztályterem (Classroom) programjába. Elsősorban ezt a programot fogják használni tanáraink az egyes osztályok / csoportok számára tananyagok, gyakorló feladatsorok, utasítások, online vizsgaanyagok kiküldésére.
  • Kérjük, hogy gondolják végig, megvan-e otthon a technikai lehetősége az iskolával való rendszeres kapcsolattartásnak. Szükség esetén néhány számítógépet tudunk kölcsönözni azoknak a diákoknak, akiknek ez segítséget jelent, például, ha több családtag is kénytelen az otthoni gépet használni.
  • A digitális oktatásra való átállás azt jelenti, hogy a tanuló köteles együttműködni az iskolával, illetve tanáraival. A kiadott feladatok határidőre történő elvégzése, illetve a problémáinak, kérdéseinek, visszajelzéseinek eljuttatása a szaktanárhoz elengedhetetlen ahhoz, hogy a tanév eredményes legyen. Aki alapos indok (pld: betegség) nélkül nem vesz részt az iskolai munkában, igazolatlan hiányzást kap.

A további tudnivalókról folyamatos értesítéssel leszünk!

Debrecen, 2020. március 16.

Győri József igazgató