Kollégiumi beköltözéssel kapcsolatos tájékoztatás

Terveink szerint a beköltözés 2020. augusztus 30-án, vasárnap 8.00 órától 20.00 óráig lehetséges. Eredetileg augusztus 29-én, szombaton déltől terveztük, azonban a határon túli, kollégiumi tanulók esetében a kollégiumnak biztosítania kell a megfelelő elkülönítést addig, amíg a negatív teszteredmények rendelkezésre nem állnak. Reményeink szerint ez vasárnapig meglesz. Amennyiben a költözést a szombati napra mégis előre tudjuk hozni, azt a honlapunkon jelezni fogjuk, kérem, folyamatosan figyeljék!

A beköltözés során, a gépkocsival történő parkolás az oldalsó kapun keresztül lehetséges. A limitált parkoló helyek miatt azonban kérjük a gyors kipakolást, majd a parkolóhelyek minél hamarabbi elhagyását.

A kollégiumokba/diákotthonokba kizárólag egészséges, új típusú koronavírus megbetegedés tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személy költözhet be. Belépéskor mindenkin testhőmérést végzünk, a diákok csak egy szülővel léphetnek be az internátus épületébe.

A beköltözési folyamat során kérjük a minimum 1,5 méteres védőtávolság folyamatos betartását! Kérjük a szülőket, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű maszkot biztosítsanak gyermekeiknek, mert az intézkedési terv bizonyos esetekben (csoportos együttlétek) javasolja a maszk használatát. Az intézmény bejáratánál érintésmentes fertőtlenítő adagolókat szerelünk fel, amelynek használatát határozottan kérjük, illetve az alapos kézmosás gyakorlatát is szeretnénk fejleszteni.

Kérünk mindenkit, hogy orvosi igazolást szerezzen arról, hogy egészséges, közösségbe mehet. Ha ez nem lehetséges, akkor a szülő nyilatkozatát kérjük ezzel kapcsolatban. Ha valaki bizonytalan az indulásban, inkább maradjon otthon, a hiányzása igazolható lesz, és digitális úton a tananyaggal tud haladni.

A 9-ik évfolyam számára 15.00 órától tanévnyitó ünnepség lesz a Nagytemplomban, melyet egy rövid szülői értekezlet előz meg az Internátus épületében. A fiú kollégista tanulók szülei számára augusztus 30-án, 12.45-kor kezdődik a Kálvin teremben, melyet Nagy Imre Internátusvezető tart, majd 13.45-kor a lány kollégista tanulók szülei számára Dan Írisz Intézményegység vezető-helyettessel, szintén a Kálvin teremben. Ekkor kapják meg az éves hazautazási rendet is. Kérjük, szintén egy szülő érkezzen az értekezletre.

Kívánok sikeres együttműködést az új tanévre és Isten áldását életükre!

Debrecen, 2020. augusztus. 19.

Nagy Imre
Internátusvezető