Szalagtűző ünnepség

Szalagtűző ünnepség (12.B osztály)

A 2020/2021-es tanévben is igyekeztünk méltó módon megünnepelni végzős diákjaink szalagtűzését, hiszen ez az alkalom egy emlékezetes állomás valamennyi diák számára. A szalag ugyanis jelzi, hogy hamarosan búcsút kell venni a szeretett alma matertől, beleértve a nevelőket, a diáktársakat, és az eltelt évek legszebb pillanatait is. Kezdetét veszi a nagybetűs élet, amiben legalább olyan jól helyt kell állni, ahogyan a gimnáziumban.

Az idei tanévben az élet szokatlan ceremóniát produkált. A 12. B osztály 2020. október 3-án rendhagyó módon tartotta szalagtűző ünnepségét. Az osztály családias szalagtűzésére a Kollégium Kálvin-termében került sor. A rokonok, barátok, és ismerősök nélkül megtartott keserédes alkalmon Szalókiné Tóth Judit osztályfőnök Pál apostol Timóteushoz írott levelét alapul véve köszöntötte és látta el útmutató jótanáccsal a végzős diákokat. Ezután a szalagtűzés következett. A maga nemében nem csak egyedi és különleges, de nagyon meghitt és megható búcsúzással zárult a rövid ünnepség. Az est hátralévő része közös vacsorával folytatódott a Melange étterem különtermében.

Az ünnepség eleganciáját megtisztelő fiatalokról elmondható, hogy elindultak az alma matertől kapott szellemi-lelki útravalóval a felnőtté válás útján. A rájuk váró feladatok teljesítéséhez sok sikert, jó egészséget és Isten áldását kérem.

Szalókiné Tóth Judit

osztályfőnök

Az elmúlt hónapok mindenki számára sok fejtörést okoztak. Át kell szervezni az iskolai életet, az éves programjaink sem a szokott rendben zajlanak. Az egyik ilyen hagyományos ünnepség a szalagtűző, ami idén a szokásosnál is jóval kisebb körben került megrendezésre. Több hetes egyeztetés után az a döntés született, hogy az osztályok nem tarthatják meg a tűzést a Nagytemplomban, így mivel mi mindenképpen szerettünk volna legalább egy jelképes eseményt, több ötlet is felmerült. Végül igazgatónőé volt az utolsó szó, aki rábólintott, hogy a kollégium Kálvin termében, osztálykeretben történjen meg a szalagok ünnepélyes átadása. Keserédes érzések voltak bennünk. Egyrészt örültünk annak, hogy legalább az osztály együtt volt, de szomorúak is voltunk, hiszen hiányoztak a családtagjaink, barátaink, akik most nem lehettek velünk. Osztályfőnökünk, Szalókiné Tóth Judit tanárnő beszédén mindenki elérzékenyült annyira bensőséges és szívez szóló volt, ezért is nagyon hálásak vagyunk neki. A szalagok feltűzése után közösen elmentünk egy közeli étterembe és együtt vacsoráztunk. Az egész délután nagyon jó hangulatban telt, a körülmények ellenére kihoztunk belőle mindent, amit lehetett. Reméljük, az év végén megtartandó ballagás már kevésbé gondterhes körülmények között történik majd. Mindenesetre ezúton szeretnénk köszönetet mondani Igazgatónőnek a beleegyezésért, Szalóki Norbertnek a fotózásért, és persze Tanárnőnek a szervezésért, az osztály képviseletéért, és minden munkáért, amit arra fordított, hogy ez a nap a lehető legjobban sikerüljön.

Szalóki Emese

12.B osztályos diák