Rendhagyó megemlékezés

A járványhelyzet miatt hagyományainktól eltérően, az osztálytermekben emlékeztünk meg nemzeti gyásznapunkon az aradi vértanúk hősies önfeláldozásáról. Már október 5-én elkészült a 14 áldozatot bemutató interaktív kiállítás dr. Molnárné Ötvös Tünde tanárnő segítségével, ahol a diákok QR-kódok segítségével tudhattak meg többet egy-egy áldozat utolsó napjairól, magánéletéről, személyiségéről. 

A gyásznapon először Berényiné Csinády Melinda vallástanár tartott áhítatot digitális úton, melyet a 10. A osztály zenés, irodalmi- és történelmi megemlékezése követett.

Műsoruk az alábbi linken megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=ISQ7veuAQUE&ab_channel=Tam%C3%A1sKulcs%C3%A1r&fbclid=IwAR2FxXEq4KMx3SHIypf8Gb3VVQFx1XEEDlmWgAdvljEAhqEn-6CEm1aIv_k

A nap leginkább várt eseménye az osztályok között zajló kahoot! vetélkedő a nagyszünetben zajlott. Kérdései október 6. eseményeit, a hős tábornokok életét és a megtorlás időszakát járták körül, s a szomorú tartalom ellenére sok vidám pillanatot adtak a versenyző osztályok számára. A vetélkedőt a 11. A osztály nyerte, s boldogan fogyasztotta el a fődíjat, a csokitortát.

Reméljük, emlékezetes nap marad mindenki számára!

(Usztics Anikó)