Egy érdekfeszítő nap a pályaválsztás jegyében

Hogyan lehetek sikeres? Milyen pályát válasszak, ha olyan kiteljesedett, boldog felnőtt szeretnék lenni, aki szereti is a munkáját? Melyik egyetemen találhatom meg a számításaimat? Hogyan induljak el, ha igazán magam sem tudom még, hogy mi érdekel?

Ezek csak néhányak a diákok részéről gyakran megfogalmazott kérdésekből, hiszen a gimnazistákat már kilencediktől kezdve foglalkoztatja a továbbtanulás kérdése. Ha vannak terveik azért, ha nincsenek, akkor pedig a rájuk nehezedő nyomás miatt.

Ez a nap éppen ezért minden évben nagy érdeklődésnek örvend, hiszen a szervező, Vargáné Baranyai Gabriella igazgatóhelyettes nagy gonddal hívja meg a különböző pályákon sikeres résztvevőket. Az előadók között ezúttal is volt több orvos, jogász, építész, vezető beosztás dolgozó szakember, pszichológus. De olyan különleges meghívottak is beszélgettek diákjainkkal, mint egy modernkori garabonciás, bionikus, író, színésznő, vagy épp játékszoftver fejlesztő. Természetesen, a több mint 35 előadó között szép számmal voltak jelen a különböző felsőoktatási intézmények képviselői is, akik a képzésekről és az egyetemi életről adtak részletes tájékoztatást tanulóinknak.

A rendkívül színes nap végén tizenéveseinkkel sok élménnyel és megszívlelendő gondolattal lettek gazdagabbak. Köszönjük az előadóknak, hogy elfogadták meghívásunkat és segítettek fiataljainknak tapasztalataikkal a pályaválasztás útvesztőjében eligazodni!

(BCSM)