Felszerelkezve a bibliaolvasás nagy kalandjához

Kirándulásra indulva nem árt előre felkészülni az útra, hiszen érhetnek bennünket váratlan kalandok, találkozások, és részünk lehet olyan élményekben, amelyekről nem is álmodtunk korábban. Nincs ez másként a Szentírás forgatása közben sem. Megismerése olyasmivé válhat számunkra, mint egy izgalmas lelki túra. Erre a felfedezésre hív bennünket a Kálvin Kiadó és a Bibliatársulat új, tizenévesek számára készült kötete a Túlélőkészlet a Biblia olvasásához címmel.

Nem is találhattunk volna jobb közönséget a könyvbemutatóra mint azt a közel 200 olyan ízig-vérig mai fiatalt, aki a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában gyűlt össze egy rendhagyó vallásórára a város két református átalános iskolájából és két középiskolájából. Túravezetőjük dr. Németh Áron a DRHE adjunktusa volt, aki a kiadók részéről érkező dr. Pecsuk Ottóval, Kovács Gegő egyetemi lelkésszel, Berényiné Csinády Melinda, iskolalelkésszel és a két gimnazistával, Sipos Anna Csengével, illetve Fazakas Bálint Bertalannal beszélgetett a most megjelenő könyvről, és arról, hogy számukra miért és hogyan vált fontossá az Isten megismerése a napi igeolvasásuk során.

Egyöntetűen elismerték, hogy néha bizony rögös ez az út, vannak belső és külső akadályok, könnyebb szakaszok, amelyeken szinte szalad az olvasó szeme, és nehezebbek, amelyeken emberpróbáló kihívás átverekedni magunkat lelkileg. Ez a fiatalok számára írt könyv a maga sokszínű megjelenésével, könnyed, megszólító stílusával, de teológiailag mégis komolyan igényes hangvételével tájékozódási ponttá válhat ebben a kihívásban.  Őszinte szókimondással megfogalmazott témái és válaszai hamar megszólítják a tizenéveseket, hogy minél többen kedvet kaphassanak közülük a Szentírás forgatásához.

(BCSM)