Jótékonysági Est az Egyetemi Templomban

Kedves Szülők, Egykori Diákok, Érdeklődők!

A Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona 2024. február 9-én, 17:00 órai kezdettel Jótékonysági Diák Kultúrestet szervez az Egyetemi Templomban, melyre nagy szeretettel hívjuk és várjuk Önöket és kedves családtagjaikat! A rendezvényt megnyitja főtiszteletű dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Köszöntőt mond dr. Fehérné Dobos Henriett, a Szülői Tanács elnöke és dr. Sipos Ferenc, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa, egykori diákunk.

A rendezvényt idén szervezzük meg első alkalommal, melynek egyik célja, hogy betekintést nyerhessenek gimnáziumunk kulturális életébe, s bemutatkozhassanak tehetséges fiataljaink. Az est során sokszínű kulturális élményben lehet részünk. Tánc, ének, hangszeres játék, irodalmi előadások követik majd egymást a színpadon. Fellép az új erőre kapott kollégiumi kórus, a Kántus. Színdarab részletünkkel felidézzük Csokonai szellemét és neves irodalmi folyóiratokban publikált tanulói verseket mutatunk be. Nemzetközi zenei versenyeken kimagasló eredményt elért tanulóink gyönyörködtetnek majd hangszeres játékukkal, melyet néptáncosaink előadása fűszerez majd meg.

A kultúrest másik célja, hogy legyen alkalmunk a közös találkozásra az iskola falain kívül is, lehetőséget teremtve ezáltal a közös emlékek felidézésére, újak megszerzésére.

A kultúrest bevételét a Diákönkormányzat javaslata alapján a tanulók közösségi életének, életterének fejlesztésére kívánjuk fordítani, hozzájárulva ezzel iskolai jólétükhöz.

Kérjük, hogy jelenlétükkel és anyagi hozzájárulásukkal a helyszínen támogassák rendezvényünket, és töltsünk el együtt egy szép estét!

Mindenkit nagy szeretettel hívunk és várunk!

A rendezvényre az alábbi linken keresztül jelezheti részvételi szándékát. Köszönjük!

https://forms.gle/wYLE2kJUAxwUsic49