Éremeső a Karate Euróba Bajnokságon

Április 11. és 13. között került megrendezésre a 13th European Championship and European Cup SKDUN Shotokan Karate verseny. Iskolánkat Hegyessy Zsombor (10.B) és Balogh Luca Boróka (10.B) képviselte. Mindketten kiválóan teljesítettek az erős mezőnyben.

Tanulóink egyéni formagyakorlat, valamint egyéni küzdelem és csapat formagyakorlat versenyszámokban álltak küzdőtérre. A hosszú felkészülés és a jó formaidőzítés meg is hozta számukra a várt eredményeket. 

Balogh Luca Boróka a 15-16 éves lányok 9-7 kyu-s korosztályában kötött küzdőgyakorlatokban (kihon ippon és sanbon ippon) 1. és 2. helyezést ért el. 

Hegyessy Zsombor valódi éremhalmozásba kezdett, mind az 5 versenyszámban, amiben elindult dobogóra állhatott. A két személyes csapat formagyakorlatban (fiú és mix kategória) egyaránt 3. helyezést sikerült társával elérnie. Egyéni formagyakorlatban éppen csak lemaradva a dobogó 2 fokára állhatott fel. Szabad küzdelemben a döntőben szenvedett csak vereséget, így ott az ezüst érmet akasztották a nyakába. Kötött küzdelemben (kihonn ippon) azonban nem talált legyőzőre és első helyezést ért el. 

Mindkét diákunknak szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk nekik.