Ezt olvastam! Olvasd el te is!

refis olvasókör

Könyvajánló a 9.A osztályból

Clélie Avit: Itt vagyok

Elsa egy hegymászó, aki baleset után kómába zuhanva hónapok óta érzéketlenül fekszik egy kórházi ágyon. Vagyis nem teljesen érzéketlenül, ugyanis HALL. De sajnos ezt senki sem tudja. Eleinte az összes családtagja látogatta, de a végén már csak a testvére. Thibault éppen az édesanyját kíséri be a kórházba, mikor a szobájába téved. Ettől kezdve rendszeresen visszatér. Hogy innen hogyan folytatódik, az legyen rejtély! A szerelem tényleg legyőz mindent? Hittek a szülei a lányfelépülésében? Hogy érezheti magát Elsa, ha a családja lemond róla? Még izgalmasabb, ha arra gondolsz, veled is bármikor megtörténhet.

Ajánló: Kutasi Dóra: 9. A

Kerstin Gier: Időtlen szerelem: Rubinvörös

A szerelem vajon minden időben helyt áll? Két fiatal kalandos története a múltról, az időutazókról, egy grófról és egy titokról. Bemutatja a barátság és a szerelem erejét, és hogy tényleg mindent legyőznek, mind térben, mind pedig időben. Ha ezt olvasod, a jövőben garantáltan megérted a múltat. Egy lány, egy fiú, egy történet. Gwendolyn és Gideon elrepül a múltba. Van jelenük, de vajon van jövőjük is? Ha érdekel a folytatás, olvasd el! Izgalmas történet a múltat kedvelőknek

Folytatás: Zafírkék ; Smaragdzöld

Ajánló: Bán Bella, 9. A

Tavi Kata: Sulijegyzetek: Nyitótánc

Te is szereted a vörös pöttyös könyveket? Akkor ez a sorozat tetszeni fog. Ebben a könyvben minden van, amire csak vágysz. Szerelem, irigység, barátság, gyűlölet. A könyv a kilencedik osztály elején, az első tanítási nap előtt kezdődik. Kárpáti Lilla imád táncolni, ezért a Duna-parti Gimnáziumba jelentkezett a tánc tagozatra. Sok barátot szerez, és találkozik valakivel, akiről fogalma sincs, hogy ki is valójában. Ha felkeltette az érdeklődésedet, hogy hogyan alakulnak az események, olvasd el te is. Én nem csalódtam a sorozatban.

Folytatás: Ballépések ; Táncvarázs

Ajánló: Kecskés Evelin, 9. A

Christopher Paolini: Eragon

Az Eragon a négyrészes Örökség-ciklus első része. A fantasy évek óta a kedvenc műfajom, de ez a könyv még ebben a műfajban is kiemelkedő. A történet egy Eragon nevű parasztfiúról szól, aki egy olyan világban él, ahol az emberek már rég elnyomták a többi fajt. Egy nap, vadászat közben talál egy különös tárgyat, melyről kiderül, hogy sárkánytojás, és ettől a pillanattól fogva az élete kifordul önmagából. Nemcsak egy felnevelendő sárkány szakad a nyakába, de a falujából is menekülnie kell. A történet izgalmas és lebilincselő. Nekem nagyon tetszett Eragon és sárkánya, Saphira bensőséges kapcsolata. A könyvnek van egy önálló nyelvezete is, de a különböző fajok elkülönítését is erősíti, hogy mindnek külön nyelve és vallása van. Egy nagyszerű könyv, a fantasy kedvelőinek mindenképp csak ajánlani tudom.

Ajánló: Acsai Barnabás, 9. A

Young, Paul W. A viskó

Nagy érdeklődéssel kezdtem el olvasni a könyvet, mert sokan ajánlották. Egy átlagosnak tűnő család történeteként indul. A családapa szemszögéből követhetjük az eseményeket, aki feleségével és gyermekeivel rendszeresen jár templomba. A cselekmény kezdetén kempingezni indul három gyermekével, ahol egy tragédia megváltoztatja mindannyiuk további életét. Döbbenetes aztán a viskóban végigkövetni egy lélek gyógyulását. Szívből ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki még nem olvasta.

Ajánló: Veres Gyöngyvér, 9. A

Bosnyák Viktória: Elképesztő

Ez a könyv a Tündérboszorkány folytatása, de előzmények nélkül is lehet olvasni. Izgalmasan kezdődik a történet, a gyerekeket meghívják egy gólyatáborba, amiről semmit nem tudnak. Telefonjaikat, laptopjaikat egyéb készülékeiket elveszik, szinte teljesen elválasztják őket a külvilágtól. A kalandok sorozata a Nemzeti Galériában kezdődik, ahol olyan dolgok történnek velük, amit mindannyian szívesen kipróbálnánk. Hallottatok már piktoportálásról? Előfordult már veled, hogy annyira koncentráltál egy képre, hogy részese lettél? Ha kíváncsi vagy mindezekre, és hogy mi az az AA, akkor olvasd el a könyvet! A szerelmi szál sem maradhat ki a történetből, és van miért izgulni. Ez egy képregény, így segít életre kelteni a kalandokat, utazásokat. A történet egy meglepő csattanóval zárul Mindenkinek ajánlom.

Ajánló: Nagy Zsófia, 9. A

Szabó Magda: Abigél

A regény a második világháború idejére repíti vissza az olvasót. Vitay tábornok megmagyarázhatatlan okok miatt az eldugott, árkodi, kálvinista Matula Leánynevelő Intézetbe küldi. Vitay Georgina nehezen barátkozik meg a szigorú intézettel és a többi lánnyal. Az iskola kertjében áll a titokzatos szobor, Abigél, aki mindenkinek segít, minden problémát megold. De ki a szobor mögé bújt segítő, akire mindig lehet számítani? Gina megszokik vagy megszökik? Miért nem jelentkezi az édesapja? Ki az árkodi ellenálló? Titkok, izgalmak, egy refisnek különösen ismerős helyzetek. Ha láttátok a filmet, akkor is érdemes elolvasni az írónő stílusa fantasztikus élménnyé teszi a regény olvasását.

Ajánló: Gál Zsuzsanna, 9. A

Az ajánlott könyvek némelyike online is olvasható a neten, de ha keresitek, a könyvtárba is megrendeljük.