Refis Amatőr Bajnokság

R. A. B.
2018. október 13.

Az idei tanév első félévében az egészség- és sportnap keretein belül került megrendezésre házi labdarúgó bajnokságunk a R. A. B. A sportnap a közös futással kezdődött, amely kiváló bemelegítési lehetőség volt az ifjúság számára. A visszaérkezés után a pálya rendbetétele és a hangosítás elkészítése után kezdődhettek a küzdelmek.

A nyitó mérkőzést feszült figyelem várta. Idén első alkalommal a tanárok és a végzős diákok alkotta csapatok játszottak egymással. A látványos és gólokban gazdag összecsapást végül a diákok nyerték meg 5-1 arányban. A sportszerű játékért köszönet mindkét csapatnak.

A csoportmérkőzések több – kevesebb izgalmat hoztak. A „A” jelű csoportban születtek nagyobb meglepetések és körbeverések után végül a továbbjutó két csapat: Márk a szőlő és Niko-team volt. A másik csoportban a Fantasztikus 4-es és Savage csapatai magabiztosan vették az akadályokat. Az elődöntő párosításai a következőképp alakultak:

• Niko-team – Fantasztikus 4
• Savage – Márk a szőlő

Mindkét elődöntő parázsmérkőzésre sikeredett, de a döntőbe jutást a Fantasztikusak és a Savage harcolta ki.

A bronz csatában a csoport meccsel ellentétben a Márk a szőlő bizonyult jobbnak.

A döntő igazi parázs összecsapást hozott, olyan fordulatokkal, amelyekre az elején nem is számítottunk. Kiállítástól, büntetőig, utolsó perces egyenlítésig minden benne volt ebben a mérkőzésben. A 3-1 vezetés ellenére a Savage csapata az utolsó két percben döntetlenre mentette az állást. Következhettek a büntetők. Az idegek harcát a Fantasztikusak bírták jobban és nyerték meg az idei év első „Rabját”.

Egyéni díjazottak:
A torna gólkirálya: Becske Richárd
Legjobb kapus: Kerekes Bence
Legjobb játékos: Boros Botond