Református Középiskolák atlétika 2018 beszámoló

Református Középiskolák
XVI. Nemzetközi Atlétikai
Találkozója

2018. október 6.


Az idei tanévben is sikerült megrendeznünk a Református Középiskolák Nemzetközi Atlétikai Találkozóját, a felújított Oláh Gábor utcai atlétika pályán. Ezen a nemes megmérettetésen minden alkalommal több száz tanuló méri össze tudását az atlétikai sportág különböző szakágaiban és szerencsére ez az idei versenyen is így történt. Az ország minden tájáról érkeztek a református középiskolák sportolói, kísérő, testnevelő kollégák. Idén is örömmel vettük schiers-i (svájci) testvériskolánk tanulóinak a nevezését is, akik az itt töltött idő alatt ismételten beillesztették programjukba a versenyen való szereplést. A legmesszebbről, az ország határain belül, a Pécsi Református Kollégium küldöttsége érkezett hozzánk. A legtöbb versenyzőt idén a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma adta, de jelentős létszámmal érkeztek a nagykőrösi, és miskolci, makói és hevesi gimnázium, Budapest (Baár-Madas), csapatai is. Rajtuk kívül még a következő települések gimnáziumának tanulói, kísérői voltak jelen: Békés, Mezőtúr, Kisújszállás, Hódmezővásárhely, Karcag, Debrecen (Dóczy,). Az iskolák létszáma és nevezett versenyzők száma is jelzi, hogy még mindig népszerűségnek örvend az atlétika, „a sportok királynője”.


A versenyzők között nem teszünk különbséget, így találkozhattunk az elmúlt években és idén is atléta palántákkal és lelkes „amatőrökkel”. A verseny színességét jegyzőkönyv is tanúsíthatja, hiszen szinte minden iskolából került ki országos bajnok, de legalább dobogós helyezett.

Köszönjük az iskola és a fenntartó támogatását a versenymegrendezésében nyújtott anyagi és erkölcsi támogatásért. Köszönjük a Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetségnek hogy segítettek a verseny lebonyolításában, a megfelelő bírói személyzet biztosításában. Köszönjük a rendező gimnázium (DRKG) testnevelő munkaközösségének (Barabás Gyöngyi, Nagyné Dudik Tünde, Győri István) valamint Fazekas Sándor kollégánknak, Kovács Zsolt informatikusnak a verseny előkészületeiben és lebonyolításában nyújtott segítségét.

Az idén is jutalmazásra kerültek a legjobb csapatok:
A lányok versenyében az első három helyezett csapat:
  • Baár – Madas Református Gimnázium Budapest 82 pont
  • Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma 66 pont
  • Lévay József Református Gimnázium Miskolc 49 pont
A Fiúk versenyében az első három helyezett csapat:
  • Arany János Református Gimnázium Nagykőrös 74 pont
  • Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma 69 pont
  • Baár – Madas Református Gimnázium Budapest 61 pont
Az összesített versenyben a csapatok első három helyezettje a következő:
  • Baár-Madas Református Gimnázium Budapest 143 pont
  • Debreceni Református Gimnázium Kollégiuma 135 pont
  • Arany János Református Gimnázium Nagykőrös 110 pont

Minden versenyzőnek, kísérőnek, testnevelő tanárnak, segítőnek jelenlévőnek köszönjük a támogatást, segítséget. Reméljük, jövőre újra találkozunk velük/veletek itt Debrecenben az atlétika pályán. Mindenkinek gratulálunk az elért eredményéhez.
Számunkra azért idén is saját diákjaink teljesítménye a legkedvesebb:

A fiúk és lányok egyaránt 2. helyen végeztek a csapatversenyben és mindössze 8 ponttal maradtunk le az összesített első helyről. Ez a helyezés az elmúlt évek legjobb helyezése. Reméljük jövőre sikerül még egyet előre lépnünk.

Az idei tanévben is születtek szép egyéni eredményeink:

Szép számmal születtek dobogós helyezéseink a versenyen
  • Tébi Anna 9. évfolyamos tanulónk 2. helyen végzett a legfiatalabbak súlylökő versenyében. A fiúknál Kincses Márk megnyerte kategóriáját, mögötte a dobogó 2 fokára, Pelyvás Gábor állhatott fel. Mindketten 9.-es tanulóink.
  • Czina Eszter és Lőrincz Ádám az V. korcsoportosok között a dobogó alsó fokára állhattak fel.
  • A lányok 800 méteres síkfutó versenyszámában a nagyok között Kőhalmi Edit és Püsök Kata állhattak fel a pódiumra. Edit a 2. Kata a 3. helyen végzett.
  • Magasugrásban Major Pannát a 145 centis ugrása a dobogó 2 helyére repítette.
  • 1500 méteren a kisebbeknél Boros Botond sokáig vezetett, de végül a meg kellett elégedni a 3. helyezéssel.

Köszönjük a segítő diákok munkáját is, akik nélkül nem lett volna ilyen gördülékeny a verseny lebonyolítása.

JÖVŐRE UGYANITT VELETEK EGYÜTT!!