Állategészségügyi Verseny_2018

Beszámoló az I. Országos Állategészségügyi Versenyről

Március 23-24-én került megrendezésre az I. Országos Állategészségügyi Verseny budapesti döntője.

A versenyt a budapesti Állatorvostudományi Egyetem szervezte. A januárban elindult versenyre az országból összesen 302 háromfős (köztük három refis) csapat nevezett be. A három internetes, az állatok felépítésével, egészségével, gyógyításával foglalkozó fordulóban. a feladatlapok megoldása nagyon komoly utánajárást, kreativitást igényelt, amelybe videó készítése és állatmenhely meglátogatása is beletartozott.

A döntőbe a három forduló legjobb 10 csapata nyert meghívást, ahová nagy örömünkre a Laskai Dominika (11.d), Sipos Anna (11.b), Szabó Euniké (11.b) alkotta "Endorfin" jeligéjű refis csapat is bekerült

A szervezők a döntőben rendkívül gazdag programot állítottak össze. A pénteki napon meglátogattuk a Richter Gedeon Gyógyszergyárat, ahol betekinthettünk a régió legnagyobb gyógyszergyárának életébe. Délután a labor és a tanulók által legjobban várt bonctermi gyakorlat következett, ahol már a csapatok pontokért versenyeztek. Szombat délelőtt hazánk egyik legnagyobb állattartó farmján, a Szomor Farmon tettünk emlékezetes látogatást, majd a délutáni döntő megmérettetés következett.

A két részre osztott ("Belgyógyászok" és "Sebészek") mezőny 5-5 csapata a korábban megszerzett ismereteket egy több helyszínes, nagy szakmai tudást és kreativitást igénylő fordulóban használhatta fel. Az eredmények összesítése után a csapatunk a 7. helyet szerezte meg, ami nagyon jó eredmény ebben az erős mezőnyben. Ezúton is gratulálunk Domcsinak, Nikének és Annának!

Külön köszönjük a szervezőknek a nagyon színvonalas döntő programjainak, feladatainak megszervezését, összeállítását. Azt gondolom, hogy sokaknak megjött a kedvük az állatorvosi pálya iránt!

Uherkovich Zoltán, kísérő tanár