Atlétika

Református Középiskolák XV. Nemzetközi
Atlétika Találkozója
2016. október 07.
Gyulai István Atlétikai Stadion


Az idei tanévben is megrendezésre került, immár XV. alkalommal a Református Középiskolák Nemzetközi Atlétikai Találkozója. Ezen a nemes megmérettetésen minden alkalommal több száz tanuló méri össze tudását az atlétikai sportág különböző szakágaiban és szerencsére ez az idei versenyen is így történt. Az ország minden tájáról érkeztek a református középiskolák sportolói, kísérői, testnevelő kollégák. Idén is örömmel vettük schiers-i (svájci) testvériskolánk tanulóinak a nevezését is, akik azt itt töltött idő alatt ismételten beillesztették programjukba a versenyen való szereplést. A legmesszebbről, az ország határain belül, a Pécsi Református Kollégium küldöttsége érkezett hozzánk. A legtöbb versenyzőt a tavalyi évhez hasonlóan a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma adta, de jelentős létszámmal érkeztek a nagykőrösi, hevesi és miskolci gimnázium csapatai is. Rajtuk kívül még a következő települések gimnáziumának tanulói, kísérői voltak jelen: Békés, Mezőtúr, Kisújszállás, Budapest (Baár-Madas, Lónyay), Hódmezővásárhely, Makó, Karcag, Debrecen (Dóczy, DRKG). Az iskolák létszáma és nevezett versenyzők száma is jelzi, hogy még mindig népszerűségnek örvend az atlétika, „a sportok királynője”.



A versenyzők között nem teszünk különbséget, így találkozhattunk az elmúlt években és idén is arany jelvényes atléta palántákkal és lelkes „amatőrökkel”. A verseny színességét jegyzőkönyv is tanúsíthatja, hiszen szinte minden iskolából került ki országos bajnok, de legalább dobogós helyezett.

Köszönjük az iskola és a fenntartó támogatását a verseny megrendezésében nyújtott anyagi és erkölcsi támogatásért. Köszönjük a Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetségnek hogy segítettek a verseny lebonyolításában, a megfelelő bírói személyzet biztosításában. Köszönjük a rendező gimnázium (DRKG) testnevelő munkaközösségének (Barabás Gyöngyi, Nagyné Dudik Tünde, Győri István), Kovács Zsolt informatikusnak, valamint iskolánk diákjainak a verseny előkészületeiben és lebonyolításában nyújtott segítségét.

Az idén is jutalmazásra kerültek a legjobb csapatok:

A lányok versenyében az első három helyezett csapat:

• Eötvös József Református Oktatási Központ Heves
• Arany János Református Gimnázium Nagykőrös
• Lévay József Református Gimnázium és diákotthon Miskolc

A Fiúk versenyében az első három helyezett csapat:

• Arany János Református Gimnázium Nagykőrös
• Eötvös József Református Oktatási Központ Heves
• Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma

Az összesített versenyben a csapatok első három helyezettje a következő:

• Arany János Református Gimnázium Nagykőrös
• Eötvös József Református Oktatási Központ Heves
• Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma

Így az idei tanévben is Nagykőrösre került immár 3. alkalommal a vándorkupa. A jövő évi versenyre a nagykőrösiek a végleg megnyert kupa helyére új vándorkupát állítanak.

Minden versenyzőnek, kísérőnek, testnevelő tanárnak, segítőnek jelenlévőnek köszönjük a támogatást, segítséget. Reméljük, jövőre újra találkozunk velük/veletek itt Debrecenben az atlétika pályán. Mindenkinek gratulálunk az elért eredményéhez.
Számunkra azért idén is saját diákjaink teljesítménye a legkedvesebb:
A fiúk csapatversenyében kicsivel lemaradva a 3. helyen végeztünk. Összesített csapatversenyben a 3. helyen.

Az idei tanévben a legeredményesebb versenyzőnk Kocsis Janka 10. B osztályos tanuló lett. A lányok V. korosztályos küzdelmeiben 135 cm-rel megnyerte előbb a magasugrást, majd ezután távolugrásban sem talált legyőzőre.




A fiúk súlylökő számában a legfiatalabbak között Szentjóbi Áron 9.A osztályos tanuló a 2. helyen végzett. Lőrinc Ádám 10. B osztályból (őt csak „Grizzly”-ként hívom) az V. korcsoportban szerzett bronzérmet.

A lányoknál kiválóan szerepelt még Suba Anna 9. D osztályos tanulónk, aki előbb magasugrásban végzett a 3. helyen, majd a lányok hosszabbik távján, 800 méteren hatalmas hajrával megszerezte a bronzérmet, így ott is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A fiúknál is a hosszabbik távon sikerült érmet szereznünk Pethő Levente 10. B-s tanuló révén, aki a népes mezőnyben igen kitett magáért.

Sok diákunk végzett az első hat hely valamelyikén:

• Kálvin Boglárka 10. B.: 4. helyezés V. korcsoport 800 méter
• Birinyi Rebeka 12. A.: 5. helyezés VI. korcsoport 400 méter
• Boros Botond Kötöny 9. Ny.: 4. helyezés V. korcsoport 400 méter
• Várai-Patai Dominik 9. B.: 6. helyezés V. korcsoport súlylökés
• Acsai Sámuel 10. A.: 5. helyezés V. korcsoport magasugrás
• Fodor Szabolcs 9. D.: 6. helyezés V. korcsoport magasugrás
• Becske Richárd 11. B.: 6. helyezés VI. korcsoport 100 méter
• Nagy Krisztián Alex 11. B.: 6. helyezés VI. korcsoport 400 méter
• Nagy Benedek Soma 12. D.: 5. helyezés VI. korcsoport 1500 méter
• Gyérmán Dávid 12. D.: 6. helyezés VI. korcsoport 1500 méter

Köszönjük a többi tanulónknak is versenyzést: Major Panna, Szalóki Lili, Szalka Nóra, Boros Boglárka, Bíró Fruzsina, Hegedűs Nikolett, Rózsa Katalin, Pella Mandula, Kőhalmi Edit, Markovics Ildikó, Csengeri Zsófia, Gyimesi Péter, Erőss Roland, Hegedűs Tamás, Gebey Máté, Kovács Gyula, Tyukodi László, Baratej Martin, Bohátka Zsolt, Mihucz Kristóf, Svank József

JÖVŐRE UGYANITT VELETEK EGYÜTT!!