Budai 2016

Diákjaink újabb sikerei a XI. Budai József Biológia Feladatmegoldó Versenyen

Az utóbbi hetek biológia versenyein iskolánk diákjai újra szép sikereket értek el. Két tanulónk bejutott az OKTV II. fordulójába (Baló Anna 12. b, Zichar Péter 12. b) és egy diák az Árokszállásy Zoltán Országos Biológia Verseny döntőjébe (Zichar Péter).

A miskolci Lévay József Református Gimnázium ebben az évben tizenegyedik alkalommal rendezte meg a református gimnáziumoknak kiírt Budai József Biológia Feladatmegoldó Versenyt. A megmérettetésre 2016. január 29-30-án került sor, ahová iskolánkból 6 diák és 1 kísérő tanár (Uherkovich Zoltán) utazott el.

A rendezvény 29-én (pénteken) - a megnyitó áhítat után - az elméleti feladatsorok megírásával kezdődött. Ezután már az összes résztvevő együtt hallgathatta meg Sándor István (Budai József erdélyi szülőfalujának, Bodosnak a lelkésze) köszöntő szavait, majd a verseny fővédnökének, dr. Réthelyi Miklósnak (2010-2012 között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője, világhírű anatómia professzor) az emberi szövetekről szóló előadását.

Másnap (január 30-án, szombaton) a 9-10. évfolyam diákjai egy faj- és szövetfelismerésen alapuló feladatsort kaptak, míg a 11. és 12. évfolyam - az elméleti feladatsor alapján – legjobb 10-10 tanulója a 2014-ben átadott Lévay Laborban gyakorlati feladatokat oldott meg.

A programot a szervezők a lillafüredi Anna-barlang meglátogatásával tették még színesebbé.

A megmérettetést Ábrám Tibor igazgató úr vezetésével az eredményhirdetés zárta, ahol folytatódott az utóbbi évek sikersorozata: idén Czina Péter (9.b), és Szigeti Viola (10.d) nyerte meg a Budai József Feladatmegoldó Versenyt a Refiből.

Az eredményekhez szívből gratulálunk!

Tanuló Kategória Helyezés
Czina Péter (9.b) 8-9. I.
Szabó Euniké (9.b) 8-9. II.
Szigeti Viola (10.d) 10. I.
Nagy-Szalontay Emese (10.b) 10. II.
Zichar Péter Tihamér (12.b) 12. II.
Baló Anna (12.b) 12. V.
Uherkovich Zoltán
felkészítő szaktanár